avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil executare silita

Buna ziua,

Doresc sa imi clarific cateva aspecte privind procedura de vanzare a unui imobil executat silit.
Am gasit un anunt despre vanzarea unui imobil executat silit. In publicatia de vanzare pretul de pornire este de circa 24000 de euro, adica 75% din valoarea de 32000 de euro obtinuta in urma evaluarii de catre o firma specializata. In aceeasi publicatie se mai spune ca debitorul CS datoreaza suma de 91000 de euro unei banci si 13000 de lei cheltuieli de judecata.
Vreau sa particip la licitatie si am inteles ca trebuie sa depun 10% din suma sub forma de garantie, iar in cazul in care castig licitatia, diferenta de pret pana la 24000 de euro (sa presupunem ca acesta va ramane pretul de vanzare).
Ce se intampla dupa aceea? Eu raman cu obligatia de a plati celelalte datorii ale debitorului CS? Sau nu ma afecteaza in nici un fel faptul ca valoarea imobilului nu-i acopera datoriile?
O alta intrebare se refera la intrarea in posesie efectiva. Adica nu cunosc persoana caruia i se executa silit bunul. Am inteles ca poate refuza parasirea imobilului si ca in acest caz ar trebui evacuat. Ce costuri implica aceasta actiune? In cat timp as putea intra practic in drepturi in cazul in care castig licitatia?
Am sunat la biroul executorului, dar dumnealui nu era acolo. Mi s-a spus sa revin saptamana viitoare. Pana atunci, poate reusiti dvs. sa ma ajutati cu lamuriri.

Va multumesc!

Corina Carstoiu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 7 Februarie 2015
corinacarstoiu a scris:

Ce se intampla dupa aceea? Eu raman cu obligatia de a plati celelalte datorii ale debitorului CS? Sau nu ma afecteaza in nici un fel faptul ca valoarea imobilului nu-i acopera datoriile?

Nu aveti treaba dvs. cu restul datoriei debitorului, aia este treaba lui. Dvs. prin adjudecare, preluati imobilul liber de orice sarcini ar fi grevat. Totusi imobilul adjudecat poate fi revendicat intr-un termen de 3 ani, aici trebuie avut grija.


corinacarstoiu a scris:
O alta intrebare se refera la intrarea in posesie efectiva. Adica nu cunosc persoana caruia i se executa silit bunul. Am inteles ca poate refuza parasirea imobilului si ca in acest caz ar trebui evacuat.

In mod normal executorul ar trebui sa va dea casa goala, daca nu, in baza actului cereti si incuviintarea evacuarii si cu ajutorul executorului ii evacuati. Ingrata misiune. Bafta!



Dvs ca si eventual adjudecatar nu va revin obligatii pentru acoperire debit ce apartine celui executat
Am inteles ca poate refuza parasirea imobilului si ca in acest caz ar trebui evacuat.

Intra in responsabilitatea executorului sa va puna in posesia bunului imobil adjudecat
Executorul judecatoresc,cu scopul materializarii procedurii de executare silita,are obligatia sa desfasoare acte si actiuni,inclusiv sa apeleze la alte autoritati=politie,pentru a va pune la dispozitie bunul imobil
Este greu de precizat termen concret in care puteti intra in imobil
Exista "n" modalitati de tergiversare eliberare imobil
ynocentta a scris:

Exista "n" modalitati de tergiversare eliberare imobil

Doar pana in martie, adica pe perioada iernii, din primavara gata ii poate evacua.
b]trandafir2 a scris:



Doar pana in martie, adica pe perioada iernii, din primavara gata ii poate evacua.



Practica demonstreaza ca se poate dispune evacuarea inclusiv in acea perioada
Atunci cand un locatar ocupa fara drept un spatiu cu destinatia de locuinta,cand dreptul de a folosi locuinta s-a stins,urmare-in cazul de fata executarii silite,executorul va notofica locatarul ,punandu-i in vedere sa elibereze imobilul
In cazul in care locatarul refuza sa elibereze imobilul fara acordul proprietarului si fara forme legale,executorul are obligatia sa desfasoare acte si actiuni in vederea punerii in posesie a adjudecatarului imobilului
Urmare unei hotarari populiste,s-a dispus ca pe considerente umanitare,sociale nicio evacuare sa nu poata avea loc in perioada 01 decembrie-01 martie=iarna
Si totusi,exista exceptii de aceasta regula
Evacuarea se poate dispune si in acest interval,daca
- proprietarul adjudecatar si familia sa fac dovada ca nu detin locuinta corespunzatoare
- locatarul mai are si alt spatiu cu destinatia de locuinta
- in cazul persoanelor care ocupa abuziv -fara niciun titlu locuinta



Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice geogeorge geogeorge buna ziua, am cateva notiuni la care as dori o lamurire,daca se poate: 1)in urma achizitionarii la licitatie publica a unui imobil,ce se intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)