avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită licitatii publice
Discuție deschisă în Executare silită

licitatii publice

buna ziua,
am cateva notiuni la care as dori o lamurire,daca se poate:
1)in urma achizitionarii la licitatie publica a unui imobil,ce se intampla in cazul in care bunul a fost adjudecat dar pretul platit nu indestuleaza toti creditorii sau doar o parte din creditorii debitorului executat silit?
2)daca dupa adjudecare debitorul care inca locuieste in imobilul vandut la licitatie refuza sa il paraseasca,in cat timp se poate obtine incuviintarea instantei pentru evacuarea acestuia cu ajutorul fortei publice?
3)daca adjudecatarul plateste pretul imobilului si intra in proprietatea acestuia fara nici un impediment,si-l incrie in cartea funciara si incepe sa locuiasca in imobilul respectiv,acesta poate sa-l vanda ulterior sau exista vreo constrangere in acest fel(nu are voie sa-l vanda intr-un anumit interval de timp ...sau anumitor persoane-aici NU ma refer la debitor , prepusi ai acestuia sau rude ale debitorului)?
4)atat timp cat adjudecatarul a fost de buna-credinta,se poate intoarce executarea silita si repunerea in situatia anterioara?cine poate cere aceasta si in ce conditii?daca DA,atunci adjudecatarul isi recupereaza integral pretul platit?
5)daca imobilul ar fi grevat de anumite datorii,tinut de vreun contract de locatiune,ipotecat...etc..de unde se pot afla aceste situatii(ce institutii ar fi abilitate sa informeze un eventual participant la licitatia publica)?executorul judecatoresc poate si trebuie sa ii prezinte participantului la licitatie toate aceste informatii?
Va rog sa ma ajutati cu aceste notiuni!
Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
geogeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: geogeorge , utilizator 11:10, 19 Iunie 2014
1. de principiu, executorul continua executarea pana la indestularea tuturor creditorilor ( daca mai are ce executa ), in orice caz adjudecatarul nu este impactat.
2. depinde de instanta catre care se adreseaza cererea ( cat este de aglomerata, vine vacanta judecatoreasca, etc...) in practica, app.30 zile
3. din momentul in care aveti o inscriere definitiva in cartea funciara, puteti vinde fara restrictii. Singura diferenta o vor face taxele catre stat ( 3% mai repede de 3 ani, 2% mai tarziu de 3 ani de la dobandire )
4. intoarcerea executarii se poate cere pe calea contestatiei la executare. Contestatia o poate face orice parte interesata / lezata de actul de executare contestat.
5. Imobilul se adjudeca liber de sarcini. in conditiile in care se vinde impreuna cu vreo sarcina, sau obligatie, executorul are obligatia de a aduce la cunostinta acestea prin insasi publicatia de vanzare.
multumesc mult de raspuns!
referitor la pct 4,daca se intoarce executarea silita si se dispune repunerea in situatia anterioara,asta inseamna ca imobilul va fi predat de catre adjudecatarul sau ,care la randul sau primeste inapoi pretul platit si cheltuielile cu inscrierea sa in CF si actele notariale?sau poate obtine numai pretul platit?
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
geogeorge, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)