avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate barbugeorge

Activitate barbugeorge

Buna ziua!

Doresc sa deschid un site de videoclip-uri care va contine videoclip-uri porno listate de pe alte site-uri de profil.

Site-ul va fi dedicat audientei din Romania, insa va putea fi accesat din orice tara fara restrictii.

Intrebarea mea este cat de legala este o asemenea afacere, si daca incalc vre-o lege de copiright al unei case de productie sau al unuia din site-urile de pe care preiau vide-urile.

Este necesar un contract de preluare al acestor video-uri de pe site-urile de profil sau nu exista restrictii fiind o situatie similara cu youtube unde orice persoana poate pune pe propriul site orice video postat pe aceasta platforma.

Va multumesc pentru timpul acordat!

Răspuns la discuția Infractiune sau teapa?
Contractul de prestari servicii intre cele doua societati a fost onorat. Insa intelegerea mea cu ambele societati era ca in urma serviciilor prestate de catre mine sa primesc si onorariul stabilit. Cum am spus Societatea 2 a efectuat plata facturilor catre Societatea 1 , insa Societatea 1 refua sa imi restituie onorariul pentru serviciile prestate.

Detin Contractul semnat intre cele 2 Societati Ordinele de Plata pentru facturile emise si eventual inregistrari telefonice daca vor fi relevante.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
George Barbu
Buna ziua!

Barbu George este numele meu si as avea si eu o mica problema la care sunt curios daca exista o rezolvare.

Jobul meu actual este in domeniul Gamblingului. In paralel ma ocup si de web design ca si freelancer. In urma cu ceva timp am gasit un domn (sa il numim Domnul 1) care detine o societate comerciala (Societate 1), in una din ramurile acestuia fiind si domeniul web. Am discutat conditiile contractuale si am inceput colaborarea, fara a incheia un contract in acest sens. Am discutat despre un contract part time, dat fiind faptul ca deja am un loc de munca full time. Toate lucrurile au fost minunate pana intr-o zi cand am gasit o alta colaborare cu o societate comerciala (Societate 2). Eu neavand o firma am discutat cu Domnul 1 referitor la o posibila colaborare cu Societate 2, in urma careia eu sa prestez serviciile, iar in urma acestora Domnul 1 sa isi pastreze tva-ul de pe factura si un procent din castig.

Treburile au mers ok pana la un moment dat cand Domnul 1 refuza sa efectueze plata pentru serviciile prestate catre Societate 2 de mine iar plata fiind deja facuta.

Exista vre-o solutie in acest sens pentru a putea recupera suma de la Domnul 1?

Tin sa precizez ca nu am nici pana acum un contract part time cu Domnul 1 dat fiind faptul ca am trimis actele cu mult timp in urma.

Va multumesc pentru intelegere.

Cu stima,
George Barbu