avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infractiune sau teapa?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infractiune sau teapa?

Buna ziua!

Barbu George este numele meu si as avea si eu o mica problema la care sunt curios daca exista o rezolvare.

Jobul meu actual este in domeniul Gamblingului. In paralel ma ocup si de web design ca si freelancer. In urma cu ceva timp am gasit un domn (sa il numim Domnul 1) care detine o societate comerciala (Societate 1), in una din ramurile acestuia fiind si domeniul web. Am discutat conditiile contractuale si am inceput colaborarea, fara a incheia un contract in acest sens. Am discutat despre un contract part time, dat fiind faptul ca deja am un loc de munca full time. Toate lucrurile au fost minunate pana intr-o zi cand am gasit o alta colaborare cu o societate comerciala (Societate 2). Eu neavand o firma am discutat cu Domnul 1 referitor la o posibila colaborare cu Societate 2, in urma careia eu sa prestez serviciile, iar in urma acestora Domnul 1 sa isi pastreze tva-ul de pe factura si un procent din castig.

Treburile au mers ok pana la un moment dat cand Domnul 1 refuza sa efectueze plata pentru serviciile prestate catre Societate 2 de mine iar plata fiind deja facuta.

Exista vre-o solutie in acest sens pentru a putea recupera suma de la Domnul 1?

Tin sa precizez ca nu am nici pana acum un contract part time cu Domnul 1 dat fiind faptul ca am trimis actele cu mult timp in urma.

Va multumesc pentru intelegere.

Cu stima,
George Barbu
Cel mai recent răspuns: barbugeorge , utilizator 20:59, 13 Decembrie 2013
Din pacate atata timp cat intre dvs, si Societatea 1 nu exista o forma legala de colaborare (contract sau angajat part-time) inseamna ca nici la capitolul dovezi nu stati bine. Puteti eventual sa il reclamati pentru "munca la negru" (primirea la munca fara incheierea unui contract individual de munca) dar este posibil sa primiti si dvs. amenda.
Banuiesc ca intre societatea 1 si societatea 2 exista un contract in baza caruia se puteau emite facturile care urmau a fi achitate asa ca mai curand cele 2 societati ar putea solutiona problema ivita. Societatea care nu a incasat banii pentru serviciul efectuat, poate trimite o notificare catre cealalta companie, dupa care poate actiona in instanta debitorul.
Contractul de prestari servicii intre cele doua societati a fost onorat. Insa intelegerea mea cu ambele societati era ca in urma serviciilor prestate de catre mine sa primesc si onorariul stabilit. Cum am spus Societatea 2 a efectuat plata facturilor catre Societatea 1 , insa Societatea 1 refua sa imi restituie onorariul pentru serviciile prestate.

Detin Contractul semnat intre cele 2 Societati Ordinele de Plata pentru facturile emise si eventual inregistrari telefonice daca vor fi relevante.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
George Barbu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatii servicii freelanceri Iulia_8891 Iulia_8891 O societate cu CAEN de realizare a software-ului doreste sa foloseasca serviciile prestate de niste programatori freelanceri (de pe diverse site-uri de ... (vezi toată discuția)
Folosire servicii prestate de freelanceri tsm80 tsm80 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am un SRL (cu domeniul de activitate: realizare de software). As dori sa folosesc serviciile prestate de niste ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de a factura banii ciulic ciulic Buna ziua, pentru ca cunostiintele mele in acest domeniu sunt egale cu 0 am ajuns in sfarsit (sper ca este locul potrivit) aici pe forum, avand urmatoarele ... (vezi toată discuția)