avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate cristeacristina

Activitate cristeacristina

Exista urmatoarea situatie:

- firma X este acum in faliment si are o angajata in preaviz care solicita suspendarea CIM pentru crestere copil.
Lichidatorul care se ocupa acum poate suspenda acest contract?
Buna ziua,

Firma la care lucrez a intrat in faliment si a fost preluata de un lichidator judiciar.
In data de 04.12.2013 mi se prezinta o notificare de preaviz de 20 zile lucratoare, urmand ca la data de 07.01.2014 sa inceteze contractul cu art 65 (1).
Nu am semnat pt acesta si am solicitat transmiterea prin posta, ulterior in data de 10.12.2013 am semnat si ridicat de la posta acest document.
Tot in data de 10.12.2013 transmit lichidatorului prin curier o cerere de suspendare a contractului de munca pt cresterea copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani, conform art 51 art 1 lit a din CM si documentele necesare pentru indemnizatia de crestere copil.
Acesta cerere a fost insotita de certificatul de handicap al copilului.
Mentinez ca m-am intors din crestere copil in data de 24.05.2013, copilul avand acum 1 an si 6 luni si fiind diagnosticat intre timp cu o hemipareza.
In data de 11.12.2013 primesc acasa un alt previz transmis prin intermediul unui executor judecatoresc, prin care sunt informata ca sunt in preaviz de 20 de zile de la data luarii la cunostinta, respectiv 11.12.2013.
Am vorbit telefonic cu lichidatorul in data de 10.12.2013 si acesta mi-a spus referitor la cererea de suspendare a contractului ca trebuie sa studieze acest aspect intrucat sunt primul caz de acest gen pe care il intalneste.
Pana astazi, 12.12.2013 nu am mai primit niciun semn de la acesta.
Va rog sa imi spuneti care sunt prevederile in acest caz si cum ar trebui sa actionez impotriva lichidatorului in cazul in care nu primesc documentele solicitate in termen de 5 zile lucratoare.
De asemenea, lichidatorul este obligat sa imi plateasca obligatiile salariale si concediul neefectuat?

Multumesc