avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate MonycaElena

Activitate MonycaElena

flori2009 a scris:

Aveti dreptate! Nu se poate baza numai pe avocat. Noi suntem o asociarie de proprietari care a incheiat un contract de reprezentare cu o doamna avocat, care, dupa ce a incasat onorariul nu s-a mai prezentat la proces drept pentru care am pierdut, Apoi, tot doamna respectiva, a incasat un alt onorariu pentru recurs, dupa care nu a depus recursul in timp util.


Doamna flori2009, pe pagina 1 a acestei discutii, utilizatorul avnic, avocat la randul lui, a scris urmatoarele:

avnic a scris:

IN momentul in care angajezi un av se prezuma ca il lasi sa faca apararile pe care le crede de cuvinta,poate a considerat ca nu toate actele au relevanta


Trageti singura concluziile. Se pare ca avocatura este o meserie periculos de independenta. Avocatul nu prea este obligat sa respecte niste reguli, el are libertate deplina de actiune din moment ce nu este raspunzator de rezultat si nici clientul nu-l poate obliga prin contract ce acte sa depuna si cum sa-i construiasca apararea. Iata cum, aceasta libertate ii permite avocatului sa incaseze onorariu si de la partea adversa pentru a taragani lucrurile.
Oare cati avocati ar accepta ca si onorariu un procent din ce se castiga la proces?

flori2009 a scris:

Nu va va face nimeni dreptate, nu va pierdeti timpul!


Mare dreptate aveti!
In plus, firma la care am fost angajata a mentionat in dosar angajatii din firma la momentul concedierii mele. Printre acesti angajati se afla si unele persoane care si-au dat demisia cu mult timp in urma, deci nu mai erau angajati in firma. Este fals in declaratii. Si sunt multe astfel de probleme in actele depuse la dosar de catre firma. E la mintea cocosului neregulile grave care s-au produs. Instanta de judecata ar fi trebuit sa faca putina cercetare in acest sens.
Dar, normal, traim in Romania....
Eu doream sa stiu ce se intampla daca avocatul NU a depus note de sedinta, probe, concluzii scrise. Nu poate fi tras la raspundere nici in cazul asta?
Dar pot verifica dosarul oricand sau trebuie sa astept 2 saptamani?
Si inca o intrebare: daca constat ca avocatul meu nu a fost prezent la termene sau nu a depus toate actele pe care i le-am pus la dispozitie, poate fi tras la raspundere?
Buna ziua,

As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt.

Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte intr-un dosar de contestare a deciziei de concediere, incheind cu acesta un \"Contract de asistenta juridica\" (asa e titlul contractului). Obiectul contractului este reprezentarea mea de catre respectivul avocat in dosarul cu nr. xxx/2013. In obiectul dosarului mai este specificat si \"formularea, semnarea, orice file de cereri, actiuni la Tribunalul Bucuresti\". Dupa consultarea dovezilor pe care i le-am pus la dispozitie m-a asigurat ca am toate sansele sa castig, chiar a cerut daune de peste 20.000 lei de la firma care m-a concediat.

Problema care a aparut este ca respectivul avocat a inceput sa fie foarte greu de gasit dupa ce am achitat onorariul de 1500 lei. Am discutat cu el mai mult pe e-mail si tot pe e-mail m-a asigurat ca a depus la dosar toate actele pe care i le-am pus eu la dispozitie. La telefon raspunde foarte greu, imi da cu ocupat sau nu raspunde deloc. De asemenea, dupa multe insistente la telefon, am mai primit un e-mail de la el pe la ora 1 noaptea, chiar inaintea zilei in care era programat sa se anunte rezultatul contestatiei mele. Prin acest e-mail, avocatul meu ma asigura ca a A MAI DEPUS inca o data la dosar actele (de 2 ori??!!).
Desi avocatul firmei cu care ma judec a depus la dosar inscrisuri ce contin foarte multe greseli, chiar falsuri in declaratii, in timp ce eu am avut foarte multe dovezi ale concedierii nedrepte, cererea mea de contestare a fost respinsa ca fiind nefondata si eu sunt obligata sa platesc cheltuieli de judecata reprezentand onorariul avocatului firmei cu care m-am judecat. Se specifica, de asemenea, ca am dreptul la recurs in 10 zile de la comunicare. Acest lucru ma face sa cred ca avocatul meu nu a depus nimic la dosar sau a depus acte si inscrisuri intr-o maniera neprofesionista si/sau cu intarziere.
Mai mult decat atat, avocatul meu nici macar nu m-a anuntat de rezultatul contestarii mele, a trebuit eu sa consult portalul instantelor de judecata (portal.just.ro) ca sa aflu rezultatul. L-am sunat din nou pe avocatul meu care, evident, nu mi-a raspuns si chiar mi-a dat cu ocupat. Cand am reusit intr-un final sa vorbesc cu el l-a telefon, l-am intrebat care este rezultatul dosarului meu, facandu-ma ca nu cunosc aceasta pronuntare, si mi-a raspuns ca inca nu s-a afisat (!!!) ceea ce m-a enervat la culme. I-am spus apoi ca s-a afisat pe internet si ar fi trebuit si el sa stie. Mi-a raspuns tot felul de minciuni, concluzionand ca nici el nu stie de ce nu am avut castig de cauza, ca el a depus la dosar tot ce i-am dat eu.

In aceasta situatie este clar ca avocatul meu m-a reprezentat neprofesionist sau poate chiar a primit vreo recompensa din partea firmei care m-a concediat, ceea ce nu m-ar mira deloc fiindca este o firma destul de mare si cunoscuta. As dori sa aflu parerea unui avocat in legatura cu urmatoarele aspecte:

1.Ce pot sa fac eu in acest caz pentru a-l trage la raspundere pe avocatul meu?
2.Am inteles ca pot sa consult arhiva dosarului meu la Tribunal. Pot sa aflu din arhiva dosarului meu ce a depus avocatul meu si la ce data precum si ce a depus avocatul firmei mele?
3.Deocamdata stadiul procesual al dosarului meu este FOND. Urmeaza sa fac recurs in 10 zile de la comunicarea rezultatului. Intrebare: data comunicarii rezultatului este data pronuntarii in sedinta publica sau data cand mi se aduce la cunostinta rezultatul dosarului? Iar aceasta comunicare a rezultatului, cum mi se aduce la cunostinta? Prin avocatul meu sau prin scrisoare cu confirmare de primire?
4.L-am intrebat pe avocatul meu despre consultarea arhivei dosarului si mi-a raspuns ca nu pot inca sa consult arhiva dosarului timp de 2 saptamani deoarece dosarul este la instanta. Intrebarea mea este daca e adevarat ce mi-a spus avocatul meu sau pot consulta dosarul oricand doresc. Eu as dori sa-mi consult dosarul cat mai curand posibil, nu vreau sa astept 2 saptamani.

Multumesc anticipat.