Buna ziua,
As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt.
Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte intr-un dosar de contestare a deciziei de concediere, incheind cu acesta un \"Contract de asistenta juridica\" (asa e titlul contractului). Obiectul contractului este reprezentarea mea de catre respectivul avocat in dosarul cu nr. xxx/2013. In obiectul dosarului mai este specificat si \"formularea, semnarea, orice file de cereri, actiuni la Tribunalul Bucuresti\". Dupa consultarea dovezilor pe care i le-am pus la dispozitie m-a asigurat ca am toate sansele sa castig, chiar a cerut daune de peste 20.000 lei de la firma care m-a concediat.
Problema care a aparut este ca respectivul avocat a inceput sa fie foarte greu de gasit dupa ce am achitat onorariul de 1500 lei. Am discutat cu el mai mult pe e-mail si tot pe e-mail m-a asigurat ca a depus la dosar toate actele pe care i le-am pus eu la dispozitie. La telefon raspunde foarte greu, imi da cu ocupat sau nu raspunde deloc. De asemenea, dupa multe insistente la telefon, am mai primit un e-mail de la el pe la ora 1 noaptea, chiar inaintea zilei in care era programat sa se anunte rezultatul contestatiei mele. Prin acest e-mail, avocatul meu ma asigura ca a A MAI DEPUS inca o data la dosar actele (de 2 ori??!!).
Desi avocatul firmei cu care ma judec a depus la dosar inscrisuri ce contin foarte multe greseli, chiar falsuri in declaratii, in timp ce eu am avut foarte multe dovezi ale concedierii nedrepte, cererea mea de contestare a fost respinsa ca fiind nefondata si eu sunt obligata sa platesc cheltuieli de judecata reprezentand onorariul avocatului firmei cu care m-am judecat. Se specifica, de asemenea, ca am dreptul la recurs in 10 zile de la comunicare. Acest lucru ma face sa cred ca avocatul meu nu a depus nimic la dosar sau a depus acte si inscrisuri intr-o maniera neprofesionista si/sau cu intarziere.
Mai mult decat atat, avocatul meu nici macar nu m-a anuntat de rezultatul contestarii mele, a trebuit eu sa consult portalul instantelor de judecata (portal.just.ro) ca sa aflu rezultatul. L-am sunat din nou pe avocatul meu care, evident, nu mi-a raspuns si chiar mi-a dat cu ocupat. Cand am reusit intr-un final sa vorbesc cu el l-a telefon, l-am intrebat care este rezultatul dosarului meu, facandu-ma ca nu cunosc aceasta pronuntare, si mi-a raspuns ca inca nu s-a afisat (!!!) ceea ce m-a enervat la culme. I-am spus apoi ca s-a afisat pe internet si ar fi trebuit si el sa stie. Mi-a raspuns tot felul de minciuni, concluzionand ca nici el nu stie de ce nu am avut castig de cauza, ca el a depus la dosar tot ce i-am dat eu.
In aceasta situatie este clar ca avocatul meu m-a reprezentat neprofesionist sau poate chiar a primit vreo recompensa din partea firmei care m-a concediat, ceea ce nu m-ar mira deloc fiindca este o firma destul de mare si cunoscuta. As dori sa aflu parerea unui avocat in legatura cu urmatoarele aspecte:
1.Ce pot sa fac eu in acest caz pentru a-l trage la raspundere pe avocatul meu?
2.Am inteles ca pot sa consult arhiva dosarului meu la Tribunal. Pot sa aflu din arhiva dosarului meu ce a depus avocatul meu si la ce data precum si ce a depus avocatul firmei mele?
3.Deocamdata stadiul procesual al dosarului meu este FOND. Urmeaza sa fac recurs in 10 zile de la comunicarea rezultatului. Intrebare: data comunicarii rezultatului este data pronuntarii in sedinta publica sau data cand mi se aduce la cunostinta rezultatul dosarului? Iar aceasta comunicare a rezultatului, cum mi se aduce la cunostinta? Prin avocatul meu sau prin scrisoare cu confirmare de primire?
4.L-am intrebat pe avocatul meu despre consultarea arhivei dosarului si mi-a raspuns ca nu pot inca sa consult arhiva dosarului timp de 2 saptamani deoarece dosarul este la instanta. Intrebarea mea este daca e adevarat ce mi-a spus avocatul meu sau pot consulta dosarul oricand doresc. Eu as dori sa-mi consult dosarul cat mai curand posibil, nu vreau sa astept 2 saptamani.
Multumesc anticipat.