avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate nerama

Activitate nerama

Răspuns la discuția Testament pentru nepoti
Acel nepot are acelasi grad de rudenie ca si soacra mea, nepot de var primar, inseamna ca batranului ii revine jumatate din tot, va rog sa ma corectati daca am gresit si va multumesc frumos pentru raspunsuri si timpul acordat.
Răspuns la discuția Testament pentru nepoti
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Sper ca nu am gresit cu gradele de rudenie, sau probabil ca da.... si atunci poate imi puteti spune daca e la fel... defuncta a fost verisoara primara cu mama soacrei mele care este decedata si ea (mama soacrei). In acest caz se calculeaza la fel (tinand cont ca testamentul exista si e valabil)?
Răspuns la discuția Testament pentru nepoti
i-a lasat jumatatea ei de garsoniera
Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum urmeaza: 2 jumatati de apartament (celelalte jumatati fiind pe numele batranului, care inca este in viata) si din al 3-lea apartament un sfert, celalalt sfert lasandu-l altui nepot care are acelasi grad de rudenie ca si soacra mea, sotului dumneaei i-a lasat partea ei dintr-o garsoniera iar unei nepoate a batranului i-a lasat partea ei din alt apartament, nu au avut copii, nu au parinti. Batranul vrea acum sa ceara partea care i se cuvine prin lege... desi soacra mea a avut grija si de el, nu-i convine ca matusa i-a lasat soacrei mele cele 2 jumatati si sfertul acela prin testament. Toate apartamentele erau pe numele amandurora si de aceea batrana a lasat jumatati si sferturi... intrebarea este: cat ii revine fiecaruia daca batranul vrea mai mult decat i-a lasat? Cat va mai primi soacra mea? Va multumesc anticipat!