Buna ziua,
Am lucrat la o firma unde am avut un post de coordonator echipe de consultanti. Ma subordonam directorului de agentie. Directorul de agentie intra in concediu medical si m-a desemnat pe mine sa ii tin locul, mentionez ca desemnarea s-a facut verbal fara sa existe o procedura aparte in firma (asa se obisnuia). Directorul solita telefonic pentru prelungirea concediului medical o adeverinta de salariu la biroul HR (solicitare telefonica pentru ca nu exista o procedura anume) Casiera care avea si rolul de secretara ma anunta ca a venit adeverinta de la HR sa ca sunt doua la numar ca asa a solicitat directorul, casiera le stampileaza ca asa se proceda se stampilau la punctul de lucru si eu le-am semnat. I le-am dat directorului dupa ce casiera le-a dat numar de inregistrare la indemnul meu. Concediul medical al directorului a fost platit si a revenit la munca. La cateva luni dupa acest episod directorul isi ia din nou concediu medical , timp in care firma o revoca din functie incetandu-i contractul de munca. Directorul i-a actionat in instanta si urmeaza sa i se dea decizia care o sa ii fie favorabila. La ultima infatisare jurista de la firma a atasat o plangere penala impotriva mea si a directorului pentru fals si uz de fals in ceea ce priveste semnatura mea pe adeverinta su uzul ei pentru concediu medical. Problema e ca biroul Hr nu are inregistrata cererea pentru acea adeverinta ca nu faceau asa ceva atunci. Precizez ca tot ce scrie in adeverinta era perfect valabil.
Va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa imi fac griji pentru acea semnatura si ce pasi sa urmez. Va multumesc foarte mult.
Cu deosebit respect.