avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru fals și uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru fals și uz de fals

Buna ziua,
Am lucrat la o firma unde am avut un post de coordonator echipe de consultanti. Ma subordonam directorului de agentie. Directorul de agentie intra in concediu medical si m-a desemnat pe mine sa ii tin locul, mentionez ca desemnarea s-a facut verbal fara sa existe o procedura aparte in firma (asa se obisnuia). Directorul solita telefonic pentru prelungirea concediului medical o adeverinta de salariu la biroul HR (solicitare telefonica pentru ca nu exista o procedura anume) Casiera care avea si rolul de secretara ma anunta ca a venit adeverinta de la HR sa ca sunt doua la numar ca asa a solicitat directorul, casiera le stampileaza ca asa se proceda se stampilau la punctul de lucru si eu le-am semnat. I le-am dat directorului dupa ce casiera le-a dat numar de inregistrare la indemnul meu. Concediul medical al directorului a fost platit si a revenit la munca. La cateva luni dupa acest episod directorul isi ia din nou concediu medical , timp in care firma o revoca din functie incetandu-i contractul de munca. Directorul i-a actionat in instanta si urmeaza sa i se dea decizia care o sa ii fie favorabila. La ultima infatisare jurista de la firma a atasat o plangere penala impotriva mea si a directorului pentru fals si uz de fals in ceea ce priveste semnatura mea pe adeverinta su uzul ei pentru concediu medical. Problema e ca biroul Hr nu are inregistrata cererea pentru acea adeverinta ca nu faceau asa ceva atunci. Precizez ca tot ce scrie in adeverinta era perfect valabil.
Va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa imi fac griji pentru acea semnatura si ce pasi sa urmez. Va multumesc foarte mult.
Cu deosebit respect.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:57, 18 Decembrie 2013
Directorul de agentie trebuia sa va desemneza cu Decizie scrisa sa ii tineti locul.
2) Nu e cazul sa va faceti griji pentru semnatura. Oricum plangerea juristei nu inseamna si deschiderea unui dosar penal pe numele dvs. Mai mult ca sigur ca se va da nup in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare de semnatura ANCA STEFAN ANCA STEFAN Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe stat de plata andreea.voicu andreea.voicu Am lucrat 7 ani la o firma si acum un an am demisionat. In ultimii 5 ani nu am semnat statul de plata, la inceput l-am cerut, m-au amanat ca nu e gata si apoi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de cotizare ebit ebit Buna ziua, La mai putin de o luna de la intoarcerea cin crestere si ingrijire copil am fost nevoita sa imi iau concediu medical. Acesta nu a fost platit, ... (vezi toată discuția)