avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe stat de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe stat de plata

Am lucrat 7 ani la o firma si acum un an am demisionat. In ultimii 5 ani nu am semnat statul de plata, la inceput l-am cerut, m-au amanat ca nu e gata si apoi nu am mai insistat. Acelasi lucru s-a intamplat si cu ceilalti colegi. Concediile de odihna nu mi s-au acordat (luam liber cand nu era de lucru, insa nu eram platita, cam o luna pe an); doar in ultimul an am avut nevoie de o adeverinta de salariat pentru a obtine o visa turistica pentru Canada si inainte de a pleca conducerea mi-a cerut sa fac cerere de concediu de odihna si fara plata pentru a acoperi zilele cat voi fi plecata (24 zile co si 10 zile fp). A fost singura cerere de concediu de odihna, dar nu am fost platita.
Cu 10 luni inainte de a demisiona am avut un concediu medical de 30 zile (singurul in 7 ani lucrati acolo) si la inceput n-au vrut sa-l primeasca, am insistat si l-au inregistrat. Pe nota de lichidare nu apare nici o zi de concediu medical in ultimele 12 luni.
Este prea tarziu pentru a face o plangere penala pentru falsificarea semnaturii mele pe statele de plata, reclamatie la ITM si sa-i dau in judecata pentru a recupera o parte din contravaloarea concediului de odihna neefectuat? Conducerea firmei cum poate fi sanctionata? Dupa demisie am fost plecata un an din tara si de aceea nu am putut face nimic.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:08, 9 Noiembrie 2009
incepeti cu o reclamatie la itm, apoi mergeti in tribunal

solicitati o copie dupa documentele de la dosarul dvs de salariat, inclusiv cererile de co, cfp, contract de munca, acte aditionale, etc in baza carora s-au intocmit statele de plata totul semnat si stampilat pt conformitate cu originalul (neaparat de o persoana din conducere care isi va trece si numele).

succes

Notificati angajatorul comunicandu-i punctul dvs. de vedere, precizand ca exista posibilitatea existentei infractiunii de fals si uz de fals (prin semnarea in fals a statelor de plata, de exemplu) si ca in situatia nesolutionarii conflictului pe cale amiabila, urmeaza sa va adresati organelor de cercetare si urmarire penala pentru solutionarea cererii dvs.
Notificarea o puteti trimite prin intermediul unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna neefectuat, dupa incetarea cim daniela marin daniela marin Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva ar putea sa ma lamureasca cu privire la procedura care trebuie urmata in situatia urmatoare: -Dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului de odihna Anemona17 Anemona17 Lucrez la o firma(unde se plateste % din realizari) din 2006 pana in prezent.Abea in ianuarie2009 mi s-a facut carte de munca,lucrand inainte la negru.Pe carte ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)