Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva ar putea sa ma lamureasca cu privire la procedura care trebuie urmata in situatia urmatoare:
-Dupa incetarea contractului individual de munca (ianuarie 2008), am solicitat serviciului de contabilitate (asa am fost indrumata sa procedez de catre fostul sef) sa-mi prezinte o situatie a numarului de zile de concediu de odihna ramase neefectuate pentru 2006 si 2007, in vederea compensarii in bani a acestora. Nu am primit niciun raspuns si ma gandesc sa-l notific si pe fostul sef, in acest sens...Ar fi in regula sa procedez asa ?
Pot sa-l dau in judecata fara a indeplini vreo procedura prealabila ( notificare de plata a drepturilor restante)?
Multumesc anticipat!
Pentru 2007 e o.k. - iti va da banii pentru zilele de CO neefectuate insa pentru 2006 ... e discutabil: care au fost motivele pentru care nu ai efectuat in natura zilele de CO in 2006? Privitor la intrebarea daca poti sa dai in judecata angajatorul fara notificare prealabila raspunsul este da, poti, insa e de preferat sa il notifici totusi in ideea ca poate plateste fara sa va mai judecati.
sau se poate face mai intai o plangere la ITM, alegeti inainte sa ajungeti in instanta variantele cu rezolvare mai rapida in timp. Instanta trebuie sa ramana ultima dintre ele.
Dar cum procedez daca fostul angajator imi plateste mai putine zile de CO decat sunt de fapt, in conditiile in care pentru cele cateva zile de CO pe care intr-adevar le-am efectuat, nu am facut cerere de aprobare , ci a fost o intelegere verbala?
intai faceti o cerere la societate prin care cereti lamuriri cu privire la zilele de CO platite (efectuate sau nu) apoi in functie de raspuns cereti si diferenta. Normal trebuie sa existe o programare a acestor zile de concediu de odihna. Daca nu gasiti intelegere urmati calea ITM-ului, instanta, dupa cum doriti :)