avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna neefectuat, dupa incetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna neefectuat, dupa incetarea CIM

Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva ar putea sa ma lamureasca cu privire la procedura care trebuie urmata in situatia urmatoare:
-Dupa incetarea contractului individual de munca (ianuarie 2008), am solicitat serviciului de contabilitate (asa am fost indrumata sa procedez de catre fostul sef) sa-mi prezinte o situatie a numarului de zile de concediu de odihna ramase neefectuate pentru 2006 si 2007, in vederea compensarii in bani a acestora. Nu am primit niciun raspuns si ma gandesc sa-l notific si pe fostul sef, in acest sens...Ar fi in regula sa procedez asa ?
Pot sa-l dau in judecata fara a indeplini vreo procedura prealabila ( notificare de plata a drepturilor restante)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viorica Babita , Consilier juridic 20:22, 23 Aprilie 2008
trimiteti o cerere in acest sens societatii comerciale (fostului angajator).
Pentru 2007 e o.k. - iti va da banii pentru zilele de CO neefectuate insa pentru 2006 ... e discutabil: care au fost motivele pentru care nu ai efectuat in natura zilele de CO in 2006? Privitor la intrebarea daca poti sa dai in judecata angajatorul fara notificare prealabila raspunsul este da, poti, insa e de preferat sa il notifici totusi in ideea ca poate plateste fara sa va mai judecati.
sau se poate face mai intai o plangere la ITM, alegeti inainte sa ajungeti in instanta variantele cu rezolvare mai rapida in timp. Instanta trebuie sa ramana ultima dintre ele.
Dar cum procedez daca fostul angajator imi plateste mai putine zile de CO decat sunt de fapt, in conditiile in care pentru cele cateva zile de CO pe care intr-adevar le-am efectuat, nu am facut cerere de aprobare , ci a fost o intelegere verbala?
intai faceti o cerere la societate prin care cereti lamuriri cu privire la zilele de CO platite (efectuate sau nu) apoi in functie de raspuns cereti si diferenta. Normal trebuie sa existe o programare a acestor zile de concediu de odihna. Daca nu gasiti intelegere urmati calea ITM-ului, instanta, dupa cum doriti :)

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectuate, neplatite iahim87 iahim87 Buna ziua, In data de 21 aprilie, am plecat de la fostul loc de munca, mi-am dat demisia. Concediul aferent anului 2010 l-am efectuat complet, dar de la 1 ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre co efectuat si neefectuat ilia2007 ilia2007 Buna ziua! problema mea este urmatoarea:am fost angajata la o firma particulara 1 an- iulie 2007- iulie 2008, avand un sal. minimin de 880 lei si nemajorat din ... (vezi toată discuția)