avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu neefectuate, neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu neefectuate, neplatite

Buna ziua,

In data de 21 aprilie, am plecat de la fostul loc de munca, mi-am dat demisia.
Concediul aferent anului 2010 l-am efectuat complet, dar de la 1 ianuarie pana la data plecarii nu mi-am luat nici o zi de concediu.
Daca in CM am avut 21 zile de concediu anual, pentru cate zile trebuia sa fiu platit pana la demisie?
Am primit banii doar pentru 2-3 zile de concediu, iar dupa calculele mele trebuia sa plumesc mai mult.
Am anuntat fostul angajator, au zis ca o sa verifice si asta a folt ultimul raspuns primit de la ei.
Sunt obligati sa-mi plateasca zilele de concediu neefectuat?
Daca da, la ce valoare se platesc aceste zile si ce pot sa fac in cazul in care nu mai primesc nici un raspuns de la ei?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 30 Mai 2011
1. La incetarea c.i.m., CO neefectuat se compenseaza in bani.

2. Trebuia sa va plateasca 7 zile de CO.

3. Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

4. Daca nu va platesc aceste zile aveti posibilitatea sa sesizati ITM-ul si/sau sa introduceti o actiune in justitie impotriva angajatorului.
Buna ziua

Referitor la acelasi subiect, am si eu urmatoarea intrebare: daca cineva nu si-a efectuat concediul de odihna din 2007, desi are cerere inregistrata, firma este obligata sa-i acorde concediul efectiv? Aceste zile pe care salariata pretinde ca nu le-a efectuat nu se prescriu cumva?
Pot sa "compensez" zilele neefectuate in bani sub forma de prima sau altfel? stiu ca nu se compenseaza in bani decat la incetarea contractului, dar la un audit aceste zile au aparut ca neefectuate si firma este obligata sa constituie provizioane pe aceste sume restante. In cazul unui control ce risca societatea?

Va multumesc
In pontajul din perioada respectiva cum apar aceste zile?
In pontajul din perioada respectiva persoana apare in CO timp de 15 zile.
Din 2007 .. s-a cam prescris dreptul...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale contract suspendat tefanitaa tefanitaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca se poate In 2012 mi-a fost suspendat de angajator contractul de munca pentru ca au formulat impotriva ... (vezi toată discuția)