avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate renton

Activitate renton


Salut tuturor,

Sunt dator cu niste lamuriri si un followup, vad ca topicul a luat avant in timpul vacantei, cand nu am mai intrat.

Am mai chemat inca o data politia intr-o noapte, insa de data asta nu au mai deschis usa. De fiecare data am sunat la numarul sectiei de politie, nu la 112, sotia e reticenta, e de parere ca doar pt cazuri grave se suna la 112. Din ce am citit eu, se poate suna pt orice la 112, apelul e redirectionat la sectie, iar cei de la sectie chiar ar deveni in cazul asta mult mai saritori, operativi ...

In ziua urmatoare, am fost la sectie, am facut o plangere. Intr-o saptamana, au venit la noi 2 politisti, pt a ne lua o declaratie. Fusesera inainte la chiriasi, aveau pasaportul unuia dintre ei, celalalt era plecat. Am mai scris o declaratie, similara ca text cu plangerea. Atitudinea politistilor a fost defetista, nu au oameni, nu au resurse, sa intelegem ca situatiile de genul asta nu au rezolvare totala, ca vom primi raspunsul la plangere prin posta. Pana acum, nu l-am primit.

In perioada sarbatorilor, am mai fost si plecati de acasa, insa parca am observat o reducere a zgomotului, cel putin muzica a incetat, insa vorbaria, tropaielile, tranteala pe podea au continuat. Ce e foarte deranjant e ca dormitorul e folosit de ei pe post de living, acolo isi desfasoara activitatile nocturne. Au fost nopti cand am dormit noi in living, pe canapea.

Au contract de inchiriere, din perspectiva asta nu se poate face nimic. M-am interesat si eu in alte parti, se pare ca nu prea exista cale de atac impotriva proprietarului, chiriasii sunt responsabili pt ce fac.

Referitor la orele de liniste, eu cred ca nu sunt absurd, in timpul zilei nu ma intereseaza ce fac, amandoi suntem plecati la servicii. In weekend la fel. Vreau doar ca in noptile dinaintea unei zile lucratoare, sa fie liniste in casa. E ironic totusi, pt ca ziua pana seara e o liniste mormantala, dorm ziua, iar noaptea se activeaza, ca vampirii.

Cand a venit politia la noi, i-am vazut numele in pasaport, la intretinere nu sunt trecuti strainii, e trecut proprietarul. Cautandu-l pe net, l-am gasit intr-o lista a primariei pt executari silite, din 2011, probabil pt alte amenzi. Amenzile le primesc pe domiciliul din tara, insa nu vad cum pot fi obligati sa le plateasca. Am inteles ca in vami nu exista o procedura pt a-i obliga pe straini sa isi plateasca amenzile, la intrarea sau la iesirea din tara. La Imigrari nu am fost inca, dar am in plan sa ma duc pe acolo.

Ca recomandare pt cei care au probleme de genul asta, cumparati-va dopuri de urechi si dormiti cu ele, e o imbunatatire substantiala. Sunt unele care atenueaza sunetul cu 30 decibeli, adica de 8 ori mai putin.
Eu ma gandeam sa dau muzica tare in timpul zilei, in afara orelor de liniste. Daca dorm ziua, sigur ii va deranja. Sunt programe cu care ma pot conecta la calculatorul de acasa de la serviciu, boxele pot sa le pun pe dulap, o piesa heavy metal tare la fiecare sfert de ora cred ca e suficient.

Pe de alta parte, nu as vrea sa amplific aiurea conflictul, as vrea sa rezolv pe cale cat mai amiabila posibil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Aceasta notificare de care vorbiti este facuta de un avocat?

@av.antoanelageaman
Si eu m-am gandit sa fac o plimbare pe la serviciul Imigrari ...

@Adam Grecu - Intr-adevar, nu se poate sti daca cineva si-a platit amenzile sau nu. Presedintele asociatiei sustinea ca si le platesc, mie imi vine greu sa cred. Cautand pe net informatii, am citit lucruri surprinzatoare: ca in Romania, un strain chiar daca vrea sa isi plateasca o amenda contraventionala, nu are unde, pt ca nu are rol fiscal. Sau ca nu exista nici o statistica care poate fi consultata la frontiera pt a verifica daca un strain care intra sau iese din tara are amenzi neplatite. Am specificat ca sunt extracomunitari pt ca Romania mai are acorduri bilaterale cu statele din UE, prin care trimite amenzile la domiciliu, dupa cum si romanii, daca iau o amenda rutiera in Austria spre exemplu, o primesc in Romania.

Cat priveste protejatul, nu stiu daca sunt ei specific protejati, dar intr-un oras universitar, cu multi studenti straini, care platesc taxe mari de scolarizare + chirii, masa, transport, etc., ma gandesc ca tacit exista un fel de "protectie" a gainii cu oua de aur. Altfel, cum ajung in anii terminali studenti care dorm doar ziua? Poate noaptea de fapt repeta lectiile si nu inteleg eu ce zic :)

Buna ziua,

Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar toata noaptea vorbesc, urla, tipa, trantesc obiecte pe podea, taraie scaune, mese, asculta TV-ul sau muzica cu volumul mediu spre tare.
Am vorbit cu presedintele asociatiei de proprietari, ne-a spus ca la apartamentul cu pricina stau 2 studenti arabi in chirie, ca scandalurile dureaza de 5 ani de zile, de cand stau acolo, ca a fost politia, ca s-au dat amenzi, etc.
Am fost la ei de multe ori, de fiecare data zic "Scuze, scuze" si cum inchid usa, e totul la fel.
Am chemat politia intr-o seara cand muzica era chiar foarte tare, le-a dat amenda, am facut si reclamatie la sectie, al carei raspuns nu l-am primit inca.
Mentionez ca nu e petrecerea secolului la ei in fiecare seara, dar incepand cu orele 21-22 se activeaza si o tin asa pana spre dimineata, e suficient cat sa ne tina treji sau sa ne trezeasca din somn, ca picatura chinezeasca. In ultima vreme stau toti ca popandaii in dormitor, camera cea mai indepartata de usa, ceea ce ne obliga sa dormim in alta camera.
Daca chem politia, din usa lor nu cred ca se aude zgomotul foarte tare. In viata mea nu am auzit barbati care sa vorbeasca atat de mult, iar araba are o sonoritate care te trezeste si din morti.

As avea cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi:

1. Avand in vedere ca sunt cetateni extracomunitari, ce repercusiuni ar avea faptul ca nu isi platesc amenzile? Oare daca chem politia e degeaba, daca ei pot bine mersi sa nu isi plateasca amenzile? Plus ca din ce am inteles, politia a fost la ei de multe ori pana acum, in trecut.

2. Care ar fi pasii pentru a deschide o actiune in instanta impotriva lor si mai ales impotriva proprietarului? Am inteles de la presedintele asociatiei ca a fost abordat in trecut proprietarul, care a spus ca pe el nu il intereseaza nimic, il intereseaza doar sa isi ia banii si atat.
Nu ma intereseaza neaparat sa castig un eventual proces, ci sa ii sperii intr-atat incat sa ii oblige sa se mute sau ii pun in pozitia in care sa negociem.

Multumesc pt sfaturi.