Salut,am primit o amenda pentru deranjarea linistii publice(art. 2/25 lg. 61/1991) in valoare de 200 de lei.Momentan nu imi permit sa o platesc si sunt curios daca in timp se adauga penalizari.Multumiri anticipate!
Multumesc inca o data!Aceasta informatie imi v-a folosi in caz ca procuratura il cheama pe Ion drept martor(eu voi vorbi cu ,,Ion'' si ii voi explica ca are dreptul la tacere) si ii adreseaza o intrebare pentru care el nu este pregatit,Multumesc nespus!
Am analizat definitia inselatoriei(Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani) si am ajuns la concluzia ca Ion nu poate fi acuzat de inselatorie deoarece el nu a mintit pe nimeni,el doar a lasat-o pe Ana insarcinata si nu in urma unui viol,obligatia morala facandu-l pe Vasile Baciu sa o casatoreasca pe Ana cu Ion si sa ii ofere lui Ion averea sa.
Am analizat toate posibilitatile de acuzare a lui Ion si am reusit sa gasesc cate o solutie pentru fiecare.De omor nu poate fi acuzat,iar daca este acuzat am discursul oferit de Mihaela88,careia ii multumesc enorm.Daca este acuzat de talharie,aduc definitita talhariei,iar Ion nu se incadreaza nici aici,iar daca este acuzat de inselatorie aduc definitia inselatoriei,unde iar Ion nu se incadreaza deoarece nu a mintit pe nimeni.Pare un caz deja castigat pentru mine,insa nu pot fi sigur nici o data cand vine vorba de lucruri de acest gen.Multumesc inca o data Mihaela88si multumesc avocatnet.ro
Dupa cunostiintele mele din filme si seriale nu pot explica exact ce presupune amendamentul 5 dar pot da un exemplu.Sa zicem ca eu sunt Ion si sunt chemat de procurori la bara(nustiu sigur daca asa se numea acel loc in care erai chemat pentru a depune marturie),iar procurorul imi pune o intrebare si eu consider ca raspunsul la acea intrebare ma poate incrimina,atunci invoc amendamentul 5 care imi da dreptul de a nu raspunde la acea intrebare.Tot din cautarile mele pe internet nu am gasit ceva asemanator.O alta intrebare: Ion poate fi acuzat si de inselatorie?Incat marea disputa este intre el si tatal Anei deoarece el este proprietarul pamanturilor,iar Ion se foloseste de Ana pentru a pune mana pe pamanturi,astfel inselandu-l pe Vasile Baciu(tatal).
@Cyan martorii nu au fost stabiliti de noi,ci de profesor,si nu cred ca il pot chema pe Liviu Rebreanu ca martor deoarece eu nu stiu la ce s-a gandit el cand a scris romanul.
@Mihaela88 Multumesc mult,la aceasta idee(legata de neimplicarea lui Ion asupra mortii Anei) ma gandeam si eu,dar nu stiam cum sa o expun.Multumesc inca o data.Ma voi mai interesa de acele teorii si poate imi mai vine alta idee.Procesul acesta trebuie sa dureze toata ora,iar eu nu am de unde sa stiu ce planuiesc procurorii pentru a ii combate.Intr-un proces real procurorii se pot intalnii cu avocatii apararii?Sunt inca deschis la ideei.Multumesc anticipat!
Voi face un mic rezumat al motivului acuzarii.Ion este acuzat pentru sinuciderea sotiei sale,deoarece el isi dorea de la ea doar averea tatalui sau.Pentru a pune mana pe averea Anei el o lasa insarcinata,astfel il obliga pe tatal Anei sa ii dea averea.In interiorul lui Ion este un conflict intre avere si iubire,intrucat el iubeste alta fata si anume Florica,dar Florica nefiind la fel de avuta ca si Ana,este nevoit sa se casatoreasca cu ea.Intr-un final Ana afla de iubirea lui Ion pentru Florica si se sinucide dupa nasterea copilului.Nustiu daca este cea mai buna reproducere a motivului,dar sper ca este destul de clara.Multumesc anticipat!Nu cer sa imi faceti tema ci doar sa imi dati o idee.
Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postata o intrebare de genul,dar autorul intrebarii era procuror,iar eu am rolul de avocat al apararii( www.avocatnet.ro/content/for... ) .