procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat daca a fost semnat? ce sanse sunt in cazul in care agentul constatator a descris o contraventie, respectiv depasirea numarului de persoane intr-un microbuz, dar a incadrat fapta din punct de vedere juridic la un art. 58 lit. t din OUG 109/2005 care prevede o cu totul alta contraventie, respectiv neoprirea in trafic la semnalul regulamentar al inspectorilor, prin urmare descrierea starii de fapt nu corespunde cu incadrarea juridica - incalcandu-se astfel dispozitiile art. 16 alin. 1 din Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor..
de asemenea art. 17 alin. 6 din Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, prevede ca in situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal sa fie sanctionata aceasta, si sa fie trecuta cu toate datele de identificare... or, in cazul meu a fost sanctionat soferul si nu societatea pe numele careia este inscrisa masina.
apreciati ca sunt sanse sa scap de amenda daca fac plangere in situatia in care soferul a semnat atat la sectiunea contravenient- luat la cunostinta, cat si si pe instiintarea de plata, componenta a procesului- verbal.......
speta: o societate pe actiuni... 4 asociati fiecare detinand 25% din actiunile societatii.
2 asociati renunta la actiuni in favoarea asociatului cu nr 3.. astfel incat acesta ajunge sa aiba 75% din actiuni.. asociatul nr. 4 detine 25%..
ce masuri .. sau ce posibilitati ofera legea pentru a putea exclude asociatul nr. 4 din asociatie?
Cine ma poate ajuta cu un tipizat al contractului de inchiriere pentru persoana fizica de pe site/ul ANAF.,,, sau macar cu un link.... de unde sa-l descarc?
ms anticipat!
deci practic... proprietarul incalca disp. Art. 9 alin. 1 lit. a Lg. 241/2005...
iar eu nu respect.. contractul....
de fapt e o situatie.. convenabila.. pt mine... si pot sa nu respect durata contractului linistit... pentru ca se expune!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
SOOOOPPPPEEEEEEEEERRRRRRRR
am inchiriat un apartament. singurul contract incheiat cu proprietarul este un tipizat al contractelui de inchiriere ..exact tipizatul care se foloseste pentru contractele ce urmeaza a fi inregistrate la Admin.Financ.... CONTRACTUL INSA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN.FINANC.
in contract s/a prevazut ca inchirierea se face pe 7 luni.. insa nu doresc sa mai raman 7 luni in apartamentul respectiv.
LA CE MA EXPUN DACA NU RESPECT UN CONTRACT INCHEIAT INTR-O ATARE FORMA?
SE CONSIDERA RESPECTIVUL CONTRACT LEGAL INCHEIAT.. CHIAR DACA NU A FOST INREGISTRAT LA ADMIN. FINANC.?... ASTA in cazul in care se va ajunge la instanta.. ...
exista un astfel de contract de vanzare/cumparare incheiat intre cele doua persoane., NUMAI CA AM OMIS SA PRECIZEZ ACEST ASPECT IMPORTANT.
cartile de identitate ale masinilor.. si toate actele aferente sunt in posesia PF
STIU CA DE VREME CE SE REVOCA PRIN VOINTA UNILATERALA A MANDANTULUI NU VA MAI FI VALABL...dar ma interesa in mod SPECIAL daca exista vreo exceptia... sau vreo dispozite legale...care sa dea posibilitatea stipularii in contractul de mandat a unei clauze de irevocabilitate unilaterala din partea mandantului.