avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societate pe actiuni .. excludere asociat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societate pe actiuni .. excludere asociat

speta: o societate pe actiuni... 4 asociati fiecare detinand 25% din actiunile societatii.
2 asociati renunta la actiuni in favoarea asociatului cu nr 3.. astfel incat acesta ajunge sa aiba 75% din actiuni.. asociatul nr. 4 detine 25%..
ce masuri .. sau ce posibilitati ofera legea pentru a putea exclude asociatul nr. 4 din asociatie?
excluderea asociatului se poate face prin actiune in instanta, in baza legii 31/1990, trebuie o hotarare a minim 2/3 din restul asociatilor (ca actiuni detinute) si trebuie motivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie pt vanzare parti sociale? alina_vi alina_vi Un SRL organizeaza licitatie pt vanzarea unor parti sociale ale unui asociat, intrucat celalalt asociat nu a vrut sa cumpere partile sociale. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un asociat, care este si administrator? c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)