avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatie pt vanzare parti sociale?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatie pt vanzare parti sociale?

Un SRL organizeaza licitatie pt vanzarea unor parti sociale ale unui asociat, intrucat celalalt asociat nu a vrut sa cumpere partile sociale.
Este corect? Nu se procedeaza asa numai in cazul actiunilor ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:02, 21 August 2010
oricare din asociatii unui SRL poate dispune de actiunile detinute. acesta le poate instraina oricui altcuiva, pentru pretul solicitat.
E corect.
Eu cred ca trebuie sa nuantam putin lucrurile... In cazul unei societati comerciale cu raspundere limitata, transmiterea partilor sociale catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin 3/4 din capitalul social conform art. 202 alin(2) din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Evident, pe cale de consecinta pentru a organiza ,,licitatia" partilor sociale ale asociatului care refuza sa cumpere partile de la celalalt asociat sau asociati, este nevoie ca acesta sau acestia sa detina 3/4 din capitalul social.
Este adevarat, la societatile pe actiuni, actionarii care ofera spre vanzare actiunile lor prin oferta publica trebuie sa procedeze conform legislatiei pietei de capital( art. 108 din Legea nr. 31/1990)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un acționar să iasă din sa? nyusziful nyusziful Buna ziua! Ce soluție poate exista în această speță: eu, asociat cu 15,% din acțiuni, vreau sa ies din societate. Celălalt însă, nici nu vrea sa mi ... (vezi toată discuția)
Actionar = asociat ? Irina S. Irina S. Ma poate ajuta cineva sa inteleg daca actionar este acelasi lucru cu asociat? Asociat cuprinde si termenul de actionar? (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)