avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum poate un acționar să iasă din SA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum poate un acționar să iasă din SA?

Buna ziua!
Ce soluție poate exista în această speță: eu, asociat cu 15,% din acțiuni, vreau sa ies din societate. Celălalt însă, nici nu vrea sa mi cumpere acțiunile, nici sa mi autorizeze vânzarea....ce pot face?
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 17:29, 19 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le puteti vinde altcuiva fara acordul celuilalt actionar, prin notar.
Și la SRL, la fel? Sau e doar o procedura pentru SA?

george-neagu a scris:

Le puteti vinde altcuiva fara acordul celuilalt actionar, prin notar.

Da. Si la cesionarea partilor sociale ale unui srl. Apoi mergeti cu cumparatorul si cu actele in original de la infiintarea firmei, si la registrul comertului pentru a face si colo inregistrarea schmbarii respectivului asociat.
Chiar daca sunt asociat minoritar? Îmi puteți da oare o bază legală? Celălalt asociat se prevalează de 202 din legea 31....
Multumesc!

george-neagu a scris:

Da. Si la cesionarea partilor sociale ale unui srl. Apoi mergeti cu cumparatorul si cu actele in original de la infiintarea firmei, si la registrul comertului pentru a face si colo inregistrarea schmbarii respectivului asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau sa fiu asociat intr-o firma, cum procedez? kinky kinky Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti daca se poate intr-o problema si anume cum pot sa ies dintr-o societate in care sunt actionar majoritar iar celalalt ... (vezi toată discuția)
Licitatie pt vanzare parti sociale? alina_vi alina_vi Un SRL organizeaza licitatie pt vanzarea unor parti sociale ale unui asociat, intrucat celalalt asociat nu a vrut sa cumpere partile sociale. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl tijana tijana buna ziua! ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)