avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare srl

buna ziua!
ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia actualului asociat unic, in momentul vanzarii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tijana , utilizator 23:35, 25 Noiembrie 2008
Nu intelegem de ce ati combinat cele doua intrebari.Au ceva a face una cu alta?
prin vanzarea unui srl banuiesc ca va referiti la cesionarea partilor sociale. se intruneste adunarea generala a asociatilor care va decide asupra cesiunii partilor sociale catre alte persoane, la pretul negociat intre dvs, apoi se indeplinesc toate formalitatile la registrul comertului.
eu.ro.lex a scris:

Nu intelegem de ce ati combinat cele doua intrebari.Au ceva a face una cu alta?

Da. SRL-ul detine un teren, si nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite la vanzarea acestui SRL, astfel incat terenul sa ramana in proprietatea actualului asociat unic/administrator, si sa nu faca obiectul vanzarii SRL-ului.
Multumesc frumos
Terenul in proprietatea cui este? A persoanei juridice sau fizice? Daca este in proprietatea persoanei juridice se cesioneaza noului actionar. Daca doriti sa pastrati terenul puteti face o vanzare catre actionarul X care ulterior cesioneaza doar partile sociale ale societatii catre noul actionar.
Trebuie sa instrainezi terenul inainte de a perfecta contractul de cesiune de parti sociale si actul aditional la Registrul Comertului.
Altfel, dupa "vinzarea" firmei SRL nu vei mai putea lua nici o decizie iar terenul va fi sub puterea noului administrator, care poate sa refuze instrainarea.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din societate mara_iacob mara_iacob Am si eu o nelamurire in urmatoarea speta: un SRL cu 4 asociati; societatea detine 4 spatii comerciale. Unul dintre asociati vrea sa se retraga si vrea ca unul ... (vezi toată discuția)
Transmiterea partilor sociale.cesiune ContSters182184 ContSters182184 Buna ziua. 1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)