avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale - formalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale - formalitati

Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: EmiB , utilizator 16:25, 3 Martie 2014
Documentele necesare intregistrarii la ONRC sunt: Hotarare A.G.A.,Contractul de Cesiune, si Actul constitutiv refacut.
Hotararea AGA a cui?
a carei societatii ?
cea care devine prin cesiune asociat unic, a celei care cesioneaza sau cea care se transforma din SRL cu 2 actionari in SRL cu actionar unic?
Hotararea AGA prin care se aproba cesionarea partilor sociale detinute de x catre Y, hotarare semnata de ambii asociati.
Aveti nevoie de 3 Hotarari AGA:
1. Hotararea AGA a societatii ce face obiectul discutiei, prin care asociatul A cesioneaza catre asociatul B partile sociale pe care le detine la societatea initiala. Puteti prinde in aceasta hotarare AGA si situatia administratorilor -numire sau inlaturare din functia de administrator.
2.Hotarare AGA a SRL vanzator prin care se aproba cesionarea partilor sociale.
3.Hotarare AGA a SRL comparator prin care se aproba cumpararea partilor sociale.
Pe langa aceste hotarari va trebuie un contract de cesiune parti sociale si un act constitutive actualizat, plus hartiile de la ORC.
Sper ca m-am facut inteles.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
EmiB, utilizator
EmiB a scris:

2.Hotarare AGA a SRL vanzator prin care se aproba cesionarea partilor sociale.
3.Hotarare AGA a SRL comparator prin care se aproba cumpararea partilor sociale.


Asta doar in cazul in care asociatii,sunt persoane juridice.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale nico43 nico43 este un SRL cu 2 actinonari pers juridice si vor sa cesioneze toate partile sociale catre o pers fizica actionar la una dincele 2 pers. jur. actionar al ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)