avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot scapa de un asociat? daca este rau intentionat

Buna Ziua,

Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ne-am certat si pe asociat nu-l intereseaza situatia firmei, nici nu vrea sa-mi cesioneze mie partea lui, nu ma mai pot intelege cu el (el nu are nimic pe numele lui, deci nu are ce pierde).

Ma puteti sfatui ce pot face? macar sa nu mai fie administrator ? daca nu-l pot elimina din firma.

PS: Firma nu are datorii, are activitatea suspendata de 2 ani, dar nu vreau sa stau la mana asociatului sa faca vre-o tampenie si sa platesc si eu:))

Multumesc anticipat
Cristi
Cel mai recent răspuns: c2009cristi , utilizator 10:07, 27 Februarie 2012
Daca are activitatea suspendata de ce nu renuntati dvs.la partile sociale in favoarea lui si scapati de griji.
Va puteti retrage din societate sau il puteti exclude pe asociat in conditiile art. 222-226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale.
Buna Ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Sincer sa fiu m-as bucura daca ar fi asa usor :)
Ma puteti ajuta? oferiti consultanta?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

O zi cu soare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un asociat, care este si administrator? c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator care este si administrator andra1234 andra1234 editare titlu...care este si ASOCIAT buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea ... (vezi toată discuția)
Asociati firma ruxeem ruxeem Buna ziua, Sunt asociata cu o alta persoana intr-o firma, fiecare avand cate 50-50 %. Doresc sa desfiintez firma insa asociatul meu nu doreste acest ... (vezi toată discuția)