buna ziua, am facut o firma cu o persoana si treaba nu a fost chiar asa cum am sperat... eu m-am bagat administrator si am 60% din firma.... asociata are 40%.... au trecut anii si ea a plecat din tara... nu vrea sa mai vb si a rupt orice legatura cu tara.... ce sa fac sa ii cesionez partile mele cu datoriile existente(aproximativ 4000ron) deci nu mari datorii sau cum o pot inchide avand in vedere ca persoana respectiva nu este de gasit si oricum nu o intereseaza firma si datoriile ei.
P.S. in momentul asta firma este suspendata de un an.
va multumesc anticipat
Nu stiu sub ce forma ati reusit sa suspendati activitatea societatii pe un an in situatia in care asociata nu a fost in tara...Sfatul meu este sa solicitati excluderea asociatei in conformitate cu art. 222 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Pentru acest demers va trebui sa aveti alaturi un avocat.
buna ziua, acum un an si ceva a fost in tara si cu ajutorul unui avocat am suspendat amandoi firma pe 3 ani. Eu nu stiam ca asociata imi coace plecarea si am platit atunci tot (adm expirat, sediu social expirat, schimbarea codului caem.... tot sa o aduc la zi sperand ca voi recupera banul in scurt timp de la asociata) ea a plecat din tara la 2 sapt dupa ce am suspendat firma. Ideea este ca atunci am dat cam 60mil sa o aduc cat de cat la zi sa poata fi suspendata si acum mai sunt de plata cam 30-40mil. Nu mi se pare corect sa platesc eu tot. Era interesant daca exista o forma prin care sa ii cesionez eu ei partile mele din firma si asa sa ramana ea cu datoria in contul partilor platite de mine cand am suspendat firma.... dar asa neavand cu cine sa vb ca a rupt orice legatura cu tara CE FAC? :(#-o#-o#-o#-o#-o
Avand in vedere ca sunteti administratorul firmei veti trage ponoasele...Daca reusiti sa va convingeti asociata sa va preia partile sociale de bunavoie ar fi cel mai indicat, dar ma indoiesc de acest lucru. Puteti solicita instantei dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 alin.1 lit.a din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Cereti sprijinul unui avocat pentru instrumentarea acestui demers.
va multumesc, asociata nu este de gasit ca nu vrea sa fie gasita#-o#-o#-o o sa incerc in instanta dar banuiesc ca tot eu trebuie sa platesc si restul de datorie de pe firma (40mil)
multumesc