avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IESIRE DIN SOCIETATE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IESIRE DIN SOCIETATE

FAC PARTE DIN UN SRL AM 49%.VREAU SA IES DIN SOCIETATE IAR CELALALT ASOCIAT NU E DE GASIT.E PLECAT DIN TARA.EU NU VREAU NIMIK ADICA BANI SAU BUNURI MATERIALE VREAU DOAR SA NU MAI FAC PARTE DIN SOCIETATE .CE TREBUIE SA FAC?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 02:15, 13 Noiembrie 2009
Adevarul e ca, in situatia in care nu gasiti asociatul, nu puteti rezolva problema, intrucat toate actele care trebuie intocmite pentru a cesiona partile dvs. sociale, trebuie semnate si de el.
Potrivit art. 226 din Legea 31/1990 Legea societatilor comerciale(actualizare 2009)

(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

Daca nu reusiti sa dati de celalalt asociat, incercati o retragere din firma .

Subscriu si eu la cele spuse de d-na avocat. Puteti iesi din firma chiar daca nu dati de asociatul d-voastra. Actele sunt la el ,cine este administratorul firmei:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale luminel luminel O societate comerciala are 2 asociati fiecare avand 50-50%. Datorita unor probleme finaniare, unul dintre asociati doreste sa cesioneze partile sale sociale. ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)