top dan a scris :S-ar putea retrage din societate in conditiile art. 226, drepturile cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.
Cuprinsul : Art. 226
(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.
Se poate incerca retragerea. Vedeti ce contine actul constitutiv si daca va puteti incadra in motivele de retragere prevazute acolo. Daca nu exista asemenea prevederi iar asociatul nu e de acord cu retragerea celulalt, lucrurile se complica. Ar trebui sa invocati un motiv temeinic pentru a obtine retragerea din societate.
av. Costi Boncu