avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragerea dintr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragerea dintr-un SRL

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: sunt asociata intr-un SRL cu 50% si Administrator.
Societatea mai are un alt asociat care este si Administrator. Firma nu a mai functionat, are ceva datorii(un credit bancar si datorii la bugetul de stat). Din cate stiu este in faliment.
Eu am fost in firma mai mult cu numele. Celalalt asociat, care era si prietenul meu a rulat totul.
De aproximativ 1 an eu sunt plecata din tara. Nu mai sunt in aceleasi relatii cu persoana respectiva.
Intrebarea mea este daca pot sa ma scot din firma singura, pentru ca el nu este de acord. El nu vrea sa ies eu si sa ramana el singur.
Trebuie celalalt asociat sa fie de acord?
In ce conditii pot sa ma scot din firma si ce trebuie sa fac?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:48, 28 Ianuarie 2011
Puteti sa va retrageti prin hotararea asociatilor sau printr-o hotarare judecatoreasca in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale , republicata. Pentru cel de-al doilea demers va sfatuiesc sa angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare actionariat gelle29 gelle29 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! am devenit actionar majoritar (2009) cu 55 p.s. la o firma care a avut ceva prb in trecut si despre care am ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma shaherezada shaherezada Buna seara! Sunt asociat intr-o firma cu 10% din capitalul social.Imi doresc de cateva luni bune sa ies din aceasta firma insa administratorul care are restul ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma soc soc sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care ... (vezi toată discuția)