avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general iesire din firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

iesire din firma

sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care trebuie sa le fac sa ies.va multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 21:19, 17 Ianuarie 2010
Ideal ar fi ca cei doi asociati sa gaseasca o cale de rezolvare pe cale amiabila a acestei probleme. Dvs.,care doriti sa renuntati la acea firma, ar trebui sa cesionati partile sociale pe care le detineti, celuilalt asociat.
Acte necesare:
-contract de cesiune a partilor sociale pe care le detineti in favoarea celuilalt asociat;
-act aditional la actul constitutiv initial;
- inregistrarea actului aditional la registrul comertului si transformarea srl-ului in SRL cu asociat unic ( daca e posibil - trebuie ca asociatul dvs. sa nu mai detina o alta firma unde e asociat unic).
Acestia ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmati.
soc a scris:
sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care trebuie sa le fac sa ies.

Buna ziua,
Puteti proceda cf. prev. Art.226 din Legea 31/1990, modificata:
Art. 226
(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Doriti sa va retrageti din societate, DAR in calitate de asociat cu un procent de 50% va revine si 50 % din pasiv - datorii la buget precum si cheltuiala la ONRC care nici aceasta nu este nesemnificativa . Aici trebuie sa discutati si sa ajungeti la un numitor comun cu celalalt asociat , altfel este nevoie si de o expertiza contabila in cazul in care nu ajungeti la un consens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Iesire unilaterala din srl cu participare 50% - 50% - cum se procedeaza...? Naganori Naganori Buna ziua, Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare. În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)