Buna ziua,
Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare.
În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din acest SRL (mai ales datorita faptului ca sunt administrator). Chiar prin renuntarea, la limita, la partile mele sociale.
Asociartul meu nu e de acord cu "iesirea" mea.
V'as ramâne profund recunoscator daca mi'ati sugera niste cai legale de rezolvare a acestui impas.
Probabil ca nu sunt primul care pune aceasta întrebare aici pe forum - dar nu am gasit înca topics-urile relevante.
În lipsa unui raspuns personalizat, v'as ramâne îndatorat daca ati putea macar sa postati links-urile catre subiectele anterioare cu aceeasi tematica...
Va multumesc,
Naganori
Naganori a scris:
Buna ziua,
Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare.
În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din acest SRL (mai ales datorita faptului ca sunt administrator). Chiar prin renuntarea, la limita, la partile mele sociale.
Asociatul meu nu e de acord cu "iesirea" mea.
V'as ramâne profund recunoscator daca mi'ati sugera niste cai legale de rezolvare a acestui impas.
Probabil ca nu sunt primul care pune aceasta întrebare aici pe forum - dar nu am gasit înca topics-urile relevante.
În lipsa unui raspuns personalizat, v'as ramâne îndatorat daca ati putea macar sa postati links-urile catre subiectele anterioare cu aceeasi tematica...
Va multumesc,
Naganori
Dpdv legal asociatul dvs nu poate face nimic pentru a va impiedica sa va retrageti din societate.
Astfel, daca asociatul dvs nu vrea sa devina asociat unic prin cesionarea partilor sociale pe care le detineti, aveti posibilitatea sa cedati partile sociale unei alte persoane.
Avand in vedere divergentele dintre dvs, va sfatuiesc sa-l notificati in scris, prin scrioare recomandata cu confirmare de primire, prin care il anuntati de intentia dvs de a ceda partile sociale pe care le detineti in societate.
Daca acesta nu doreste sa devina asociat unic, prin cesionarea partilor sociale pe care dvs le detineti, nu va opreste nimeni sa le cedati unei alte persoane fizice sau juridice, dar asta presupune sa gasiti o persoana interesata in acest sens.
In ceea ce priveste retragerea in baza unei hotarari judecatoresti, parerea mea este ca ar trbui sa va ganditi la ea ca la o ultima varianta.
~ final discuție ~