Da, in acelasi fel m-am gandit si eu, insa Politia Comunitara, cand imi prinde angajatii lucrand la un bloc, ii intreaba daca avem autorizatie de la asociatia acelui bloc. In caz contrar urmand sa primim o amenda de 2000 pana la 5000 RON....
Deci pana la urma cine are dreptate ?
Din cunostintele mele, daca am cerere din partea cel putin a unui locatar dintr-un bloc, asociatia este obligata sa imi dea acordul, in caz contrar ii pot actiona in instanta, si voi avea castig de cauza.
In legatura cu politia comunitara, banuiesc ca au si ei dreptate, pana la solutionarea cazului in instanta nu am voie sa lucrez la blocul respectiv.
Din punct de vedere al beneficiarilor ,acestia sunt oi. Daca le spun ca trebuie sa plateasca chirie la asociatie, se muta la firma concurenta (desi servicii mult mai proaste) pt ca ii costa mai putin, si nu se duc sa faca scandal la administratie...
OK, pana aici m-am gandit si eu, dar fac plangere penala in baza carei legi ? Ce baza legala am sa-l dau in judecata ? Ar fi un dezastru sa il chem in instanta si sa aiba el castig de cauza. In aceasta situatie toti administratorii in scurt timp vor cere chirie pentru cabluri...
Da, este bine ca ati amintit si de romtelecom. In total sunt 2 concurenti, UPC si Romtelecom care procedeaza fix ca si mine in acelasi bloc, vin cu cabluri de pe stalpi pe fatadele laterale ale blocului, dupa care intra pe casa scarii. Asociatia nu percepe nici un fel de chirie acestora, si imi sunt concurenti directi la servicii.
da, presupun ca firma concurenta a dobandit acordul, in schimbul chiriei lunare. Si eu il pot dobandi in schimbul chiriei lunare, dar din abonamentul de 30 ron, administratia cere 25 ron pentru fiecare abonament, adica aproape 10% din incasare, adica un procentaj f mare din profit. Firma concurenta este condusa de un om ce nu are in cap un plan de afaceri, ci doar doreste sa ia clientii chiar daca asta il face sa iasa in pierdere...
proprietarii = clientii normal ca nu sunt de acord cu actiunile administratorului de scoatere din functiune a echipamentelor, pentru ca raman fara serviciu. Intrebarea este daca am castig de cauza in instanta, in situatia in care nu am acordul asociatiei de proprietari pentru instalatia din blocul respectiv.
Problema nu este faptul ca acele cabluri sunt pe stalpi, ci ca administratorul/presedintele, nu accepta cablurile pe nicaieri, nici pe exterior, nici pe interiorul blocului fara sa ii platesc o chirie.
Sunt administratorul unei firme de telecomunicatii, si intampin o problema cu o firma concurenta. Aceasta a momit administratorul uni bloc unde exista beneficiari ai mei, in scopul de a-mi deconecta echipamentele de comunicatie. Firma concurenta a promis administratiei o suma pe luna, sub forma de chirie, iar in acest moment adminitratia imi cere si mie aceeasi "chirie" pentru a-mi mentine echipamentele conectate. In acest moment o parte din beneficiarii mei sunt deconectari de acest administrator. Dupa aceasta "manevra" firma concurenta a mers la clientii mei, spunandu-le ca vor fi preluati de catre ei, si ca oricum ei imi vor prelua toti clientii.
Ma pot adresa oficiului concurentei ? Ce lege au incalcat, atat administratorul cat si firma concurenta ?
Va rog sa ma indrumati pentru a rezolva problema.
Sunt administratorul unei firme de telecomunicatii, si de la inceputul anului intampin probleme cu asociatiile de proprietari ale beneficiarilor mei. Presedintele/Administratorul blocului refuza sa semneze cererea de autorizare a instalarii cablurilor pe fatadele laterale ale blocului si cer chirie lunara pentru acest lucru, ajunga pana la 10% din veniturile in blocul respectiv ale firmei mele. In acest bloc exista UPC care bine inteles ca nu plateste nici un fel de chirie blocului, sau plateste curentul folosit de pe casa scarii.
1) Exista reglementari legale cu privire la acest lucru ? Au voie sa ceara chirie ? Cine stabileste valoarea chiriei ?
2) Intrucat exista concurenta care este tratata diferit in acelasi bloc, nu poate fi acuzata asociatia ca favorizeaza concurenta, contrar legilor concurentei ?
3) Va rog sa ma ajutati pentru a gasi un cadru legal pentru a-i actiona in instanta, sau sa imi propuneti orice alta rezolvare a problemei.
Mentionez ca nu se pot face cablari in blocul respectiv, riscul fiind politia comunitara care da niste amenzi usturatoare in cazul in care nu exista acordul asociatiei.