avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate stagiara

Activitate stagiara

Persoana fizica titular al ÎI (întreprinderii individuale) este comerciant persoană fizică de la data înregistrării sale în Registrul comerţului; ÎI nu dobândeşte personalitate juridică prin înregistrarea în Registrul comerţului;

Art. 94. - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
a) copiii urmaşi orfani de ambii părinţi, pe perioada şcolarizării, până la vârstele prevăzute la art. 66 lit. a) şi b);
b) nevăzătorii;
c) pensionarii pentru limită de vârstă.

(2) Beneficiarii pensiei de urmaş pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, dacă veniturile brute lunare realizate nu depăşesc jumătate din salariul mediu brut lunar pe economie.

In speta, persoana beneficiar al unei pensii de invaliditate gr II nerevizuibila doreste sa isi infiinteze o intreprindere individuala dar in acelasi timp sa isi poata incasa si pensia. Or conf. art 94 din lege nu poate cumula si alte venituri. Fiind si pensie nerevizuibila singura solutie in a-si continua demersurile de a deveni un mic intreprinzator cu forme legale este cea de a se "depensiona" , cum m-au informat cei de la Casa de Pensii. Solutie careia ii va da curs, deoarece mai are doar 10 luni pana la pensia de limita de varsta.
Sa ii uram vanzare buna!:D
Intre timp m-am interesat direct la sursa si am aflat ca un pensionar in pensie de invaliditate gr.2 nu poate fi si titular al unei intreprinderi individuale deoarece nu intra sub incidenta art 94 L19/2000 unde sunt enumerate expres categoriile care pot cumula pensia cu venituri provenite din activitati profesionale.
Poate un pensionar care benefeciaza de o pensie de invaliditate gr II nerevizuibila sa devina titular al unei intreprinderi individuale, in masura in care aceasta forma de organizare permite angajarea unor terte persoane cu contract de munca?
In cazul in care societatea incheie cu salariatii act aditional la contractul de munca respectand dispozitiile art 18 Codul Muncii se mai inregistreaza acest act aditional la ITM?
Tocmai asta e. Nu poate fi vb de o neindeplinire a oblig. intrucut Sc face revizii in baza contr. si a clauzelor abuzive.
Deci ramane nulitatea .
In cursul anului 2008 asociatia de proprietari incheie un contract de prestari servicii intretinere ascensor cu SC.... firma autorizata. Contractul semnat mai mult fortata de imprejurari cu SC contine o multitudine de clauze abuzive care incalca L193/2000.
Cerem rezilierea contractului cu privire la clauzele abuzive sau constatarea nulitatii clauzelor abuzive si implicit al contractului in masura in care acesta nu isi poate continua desf.?
Răspuns la discuția curator litis
Multumesc, asta si urmeaza sa solicit.
dar se poate cere numirea unui curator litis in speta, sau aceasta tine strict de uzucapiune, dr. familiei?
Discuție curator litis
Parata, societate comerciala are sediul expirat, motiv pt care nu se poate comunica citatia.Se poate cere numirea unui curator litis pt. parata, sau e suficienta citarea prin publicitate si judecarea in lipsa?
Răspuns la discuția rezolutiune antecontract
Doar in actul aditional nu sunt specificate detalii a propos de ap., motiv pt. care m-am terzit in demisol. In antecontract e prevazut ap. et. 1, dar pt. o suma mai mare, din care am achitat ca avans 75000.
Cat despre antecontract, pe notar l-a durut in cot,pardon de expresie, deoarece eu am termen de achitare a restului de pret, dar vanzatorul nu are prevazut nici un termen de predare .
Avand in vedere ca actul aditional nu e in forma autentica , nu e identificat cu nr. topo nici un ap, nu am vazut o schita barem, l-am putea anula si sa ramanem pe antecontract?
Si daca raman pe antecontract, pot sa cer o rezolutiune , atat timp cat eu nu pot achita restul pretului?
rectific, ap. e identificat cu nr. topo, dar nu am vazut o schita in prealabil, astfel incat nu am stiut la momentul incheierii actului aditional ca ap. e la demisol.
In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa achit restul, 35000. In 2006, incheiem de comun acord cu vanzatorul, fara notar sau avocat, un act aditional prin care avansul achitat anterior se considera pret integral achitat pt. un ap. cu suprafata mai mica . In prezent nu am incheiat inca un contract de vanzare cumparare, dar proprietarul vrea sa ne dea pt. cei 75000 achitati un ap. la un demisol, langa boxa de muraturi. Precizez ca nici in antecontract, nici in act aditional nu sunt trecute detalii: la cheie sau nu, etaj, stare ap., nici macar termen de predare.
In conditiile date nu ne mai trebuie ap., vrem banii inapoi.
Putem cere in instanta rezolutiunea antecontractului?