Doamna / Domnisoara, nu trebuia sa postati art. 94 din Legea nr. 19/2000. In mesajul meu anterior am scris ca beneficiarului de pensie de invaliditate gradul II ii sunt aplicabile prevederile art. 92 din Legea nr. 19/2000 si imi mentin opinia.
stagiara a scris:
Fiind si pensie nerevizuibila singura solutie in a-si continua demersurile de a deveni un mic intreprinzator cu forme legale este cea de a se "depensiona" , cum m-au informat cei de la Casa de Pensii. Solutie careia ii va da curs, deoarece mai are doar 10 luni pana la pensia de limita de varsta.
Sa ii uram vanzare buna!
Cat despre ceea ce ati scris mai sus, n-am auzit in viata mea ca un beneficiar de pensie de invaliditate, si nerevizuibila pe deasupra, sa fie depensionat pentru ca doreste sa devina mic intreprinzator, adica un fel de depensionare "la cerere".
Depensionarea presupune recuperarea capacitatii de munca, recuperare care se constata prin decizie emisa de comisia de expertiza medicala. Or pensionarii nerevizuibili nu sunt supusi revizuirii medicale periodice, intrucat
prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca (art. 62, alin. 7, lit. a) din Legea nr. 19/2000).
Dar eu ii urez vanzare buna, in ziua de astazi nu m-ar mira nici depensionarea unui beneficiar de pensie de invaliditate nerevizuibila.