avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate cris_01

Activitate cris_01

Răspuns la discuția Cota parte curte comuna
Nu ma poate ajuta nimeni?
Scuze pentru exprimare dar eu nu sunt jurist si problema ma supara foarte rau si din aceasta cauza nu sunt pre coerenta!
Răspuns la discuția Cota parte curte comuna
In curtea sunt doua case diferite:a mea si vecinilor(cumparate legal),dar vecinii mei fara sa ceara acordul nimanui si profitand de bunatatea tatalui meu au ridicat un etaj peste niste magazii si acum acolo locuieste o familie!
Curtea este comuna fiecare avand drept procentual de folosinta,deoarece casele s-au cumparat prin legea 112/1995!
Intrebarea mea este daca eu pot sa ii dau afara pe cei care stau la noi in curte fara acordul meu?Curte pentru care eu platesc chirie la Apolodor si pentru care am drep de folosinta!
Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie destul de deranjanta:locuiesc intr-o curte cu o alta familie,ambii suntem proprietari,casa fiind fosta nationalizata!Problemele au aparut deoarece vecinii mei au adus in curte o familie acum mai mult de zece ani fara sa ne ceara acordul,atunci cand tatal meu i-a intrebat cat mai stau la noi in curte mereu i s-a raspuns evaziv:ca nu mai stau mult.Dar timpul a trecut,tatal meu s-a mutat intr-o casa mai mica si am rams eu aici(eu sunt si proprietarul imobilului) as vrea mai multa liniste si as dori ca acest "chiriasi" sa se mute in alta parte!
Intrebarea mea este:am eu vreo posibilitate legala sa ii oblig sa se mute?
Specific ca acesti "chiriasi" nu locuiesc in aceesi casa cu vecini mei ci intr-o anexa construita fara autorizatie,in locul unor foste magazii!
Din cate stiu eu vecinii mei le-au facut buletin la adresa noastra!

Va multumesc anticipat!