avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte curte comuna

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie destul de deranjanta:locuiesc intr-o curte cu o alta familie,ambii suntem proprietari,casa fiind fosta nationalizata!Problemele au aparut deoarece vecinii mei au adus in curte o familie acum mai mult de zece ani fara sa ne ceara acordul,atunci cand tatal meu i-a intrebat cat mai stau la noi in curte mereu i s-a raspuns evaziv:ca nu mai stau mult.Dar timpul a trecut,tatal meu s-a mutat intr-o casa mai mica si am rams eu aici(eu sunt si proprietarul imobilului) as vrea mai multa liniste si as dori ca acest "chiriasi" sa se mute in alta parte!
Intrebarea mea este:am eu vreo posibilitate legala sa ii oblig sa se mute?
Specific ca acesti "chiriasi" nu locuiesc in aceesi casa cu vecini mei ci intr-o anexa construita fara autorizatie,in locul unor foste magazii!
Din cate stiu eu vecinii mei le-au facut buletin la adresa noastra!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cris_01 , utilizator 14:43, 13 Ianuarie 2014
Cine e proprietar pentru ce?

Puteti face evacuare pentru lipsa de titlu, dar daca sunteti coproprietari, atunci le fac vecinii dv. titlu!
In curtea sunt doua case diferite:a mea si vecinilor(cumparate legal),dar vecinii mei fara sa ceara acordul nimanui si profitand de bunatatea tatalui meu au ridicat un etaj peste niste magazii si acum acolo locuieste o familie!
Curtea este comuna fiecare avand drept procentual de folosinta,deoarece casele s-au cumparat prin legea 112/1995!
Intrebarea mea este daca eu pot sa ii dau afara pe cei care stau la noi in curte fara acordul meu?Curte pentru care eu platesc chirie la Apolodor si pentru care am drep de folosinta!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
cris_01, utilizator
Nu ma poate ajuta nimeni?
Scuze pentru exprimare dar eu nu sunt jurist si problema ma supara foarte rau si din aceasta cauza nu sunt pre coerenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi-a fost restituit in natura un apartament dintr-un ... OanaLuiza OanaLuiza Buna ziua, Mi-a fost restituit in natura un apartament dintr-un imobil nationalizat, celelate 2 apartamente fiind vandute in baza Lg 112. Impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Accept creeare srl asociatie locatari officemvp officemvp buna seara.va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac ,daca asociatia de proprietari nu doareste sa -mi acorde acceptul ca sa infiintez un SRL cu obiect de ... (vezi toată discuția)