buna seara.va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac ,daca asociatia de proprietari nu doareste sa -mi acorde acceptul ca sa infiintez un SRL cu obiect de activitate de comecializarea de flori artificiale ,cadouri.precizez ca doresc ca sediul firmei sa-l stabilesc in ap. proprietate aflat int-o cladire separata de blocul asociatiei in cauza ap. aflat la 40m de bloc, totul intr-o curte comuna ca blocul asociatiei . Consider acest fapt un abuz.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac. Va multumesc mult si va doresc Sarbatori fericite.
solutia cea mai buna este cea amiabila, dar daca vedeti ca nu reusiti, aveti doua variante:1. sa va cautati un alt sediu social si 2. sa deschideti un proces in care sa incercati sa demonstrati reaua credinta a co-locatarilor.Sincer, sansele sunt mici, dar se poate incerca...;)
din pacate legea 230/2007 si HG 1588/2007 va obliga sa aveti atit acordul asociatiei cit si al vecinilor direct afectati, chiar daca doriti ca in apartament sa aveti doar sediul social al firmei.
Nu numai atat, dar e de interes sa ne spuneti daca impartiti curtea respectiva in co-proprietate cu asociatia respectiva sau acel spatiu-curte a fost pur si simplu ingradit de asociatie impreuna cu Dv. si face parte totusi din domeniul public.
Daca sunteti co-proprietar si impartiti curtea ca proprietate comuna cu blocul va trebuie acceptul acestei asociatii si nu o puteti forta sa va dea acest acord.
Daca nu sunteti co-proprietar nu aveti nevoie de acest acord.
acel spatiu este o curte interioara 4000 mp cu o singura intrare din stada (poarta auto) format din doua parcele cadastrale alipite( imobil corp A+curte 800 mp si corp B + gradina 3200mp ) Problema este ca gradina a fost "apartamentata " in loturi de 250mp repartizate la niste magazi!!!, dand un drept de folosinta pe aceste loturi, prin acasta apartamentare la proprietari ap. din corpul de cladire A .Pe cand persoana care doreste sa infinteza societatea este proprietara pe corpul B edificat pe gradina. si pe terenul aferent cladiri. Partele sunt in conflict de mai multi anii,conform antinomiei chiriasi -fosti proprietari nationalizati
Calcul cota parte
bamaad
Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)