Va multumesc ptr. info. Dar o noua intrebare ar fi: In calitatea mea de proprietar pot sa solicit sa vad documentele la zi ale asociatiei de propietari(care?) si sau ce acte exista ? este legal ca d-na sa nu vrea sa discute cu mine ? sau ce drepturi am vis a vis de dansa?
Buna seara,
indraznesc sa va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Domiciliez in Austria si am in proprietate in Ploiesti un apartament in care locuieste mama mea.
Pe scara blocului locuiesc in majoritate persoane in varsta.
Sunt mereu informata ca d-na administratora si-a cumulat tot restul de functii (presedinte si comitet) fiind singura care ia hotarari referitoare la tot ce tine de cheltuieli si administrare de fonduri. La subsolul scarii exista un spatiu mare si reamenajat de dansa , care a fost inchiriat tot de d-sa , fara nici un fel de informatii prealabile sau fara a se consulta cu locatarii scarii.
Absolut totul hotaraste singura si profita de faptul ca locatarii in varsta fiind, nu isi doresc decat linistea zilelor ce le-au mai ramas si nu vor sa vina in conflict cu unica administratora + presedinta+ comiteta de scara++++
Am incercat sa discut cu ea, d-na are si o firma privata de consultanta, si a spus clar ca ea hotareste totul fara explicatii si argumentari, inchizand si convorbirea telefonica.
Nu exista sedinte, procese verbale iar chiria care se incaseaza de la spatiul subsolului este atat de mica incat orisicine se intreaba ce este la mijloc. Lumea este nemultumita dar nimeni nu reactioneza de teama sa aiba neplaceri sau sa se trezeasca cu cheltuieli suplimentare la intretinere.
Este inadmisibil ce se intampla acolo si cum se profita de bunatatea oamenilor care si asa abia isi duc zilele cu pensii de mizerie.
Va rog sa ma ajutati si sa ma informati cum as putae aduce putina disciplina in tot ce se intampla acolo.In februarie voi pleca acolo si nu stiu cum as putea aborda problema in numele locatarilor; nu stiu nimic legat de legislatia referitoare la acest aspect.
Cum sa intervin ?
Nu pot sa-i las pe oamenii aceeia sa vad cum sunt folositi si manipulati in scopuri personale.