Art 4 din contract este abuziv si anpc va trebui sa se sesizeze.Se pare ca da...trebuie sa recunosc...am semnat a primarul
Si asta mi-au rasp ei camd am incercat, pe cale amiabila sa rec 2/3 din suma :
Ne comunicaţi acum că doriţi renunţarea la curs şi returul sumelor în proporţe de 2/3 din cuantumul achitat pînă la această data.
Stimate Domnule x aşa cum v-am mai comunicat condiţiile rezilierii contractului sunt expuse în cadrul Art 4, Alineatul 4 din contractul ce poartă semnătura Dumneavoastră olografă.
Acesta statutează că :
" Dacă, după intrarea în vigoare a acestui contract, utilizatorul serviciilor doreşte denunţarea unilaterală a contractului, o poate face doar în cazul îndeplinirii tuturor obligaţiilor sale reglementate prin prezentul contract, în cuantumul stabilit în articolul 2 din prezentul contract "
Astfel suntem dispuşi să vă oferim eliberarea de răspunderea contractuală cu condiţia exclusivă( agreată şi asumată de Dumneavoastră la momentul semnării contractului) de a achita contravalaore sumelor ce vă revin pînă la achitarea integrală a contractului.
Referitor la returul sumelor achitate, excludem această posibilitate, sumele pe care le-aţi transferat în conturile academiei cu titlul de taxe de şcolarizare reprezentând dreptul nostru şi justa contravalaorea serviciilor pe care vi le-am prestat.
Vă reconfirmăm disponibilitatea noastră totală de a găsii o soluţie cu beneficii pentru ambele părţi contractante dar asta cu condiţia ca Dumneavoastră să renunţaţi la incercările de negociere de pe o poziţie de forţă( ameninţările referitoare la posibilitatea intentării unui proes civil nu ne sperie).
Vă mulţumim
Cu sinceritate
Da o sa incarc imediar contractul, cursurile din contract, cursurile de pe platforma cat si dovada ca am facut plata cu 2 luni inaintea inceperii cursuilor... Revin in 30 minute
Imi pare rau ca nu am optiunea de a atasa fisiere aici..as fi vrut sa va arat contractul cat si "cursurile " lor.
Multumesc pt informatii...imi sunt foarte de folos. Legat de contract...da..pot considera ca nu am fost informat cu programa cursurilor,,,practic in contract se stipuleaza o programa iar in platforma online gasesc alta programa...si mai multe nereguli dintr-astea. Pe cale amiabila am incercat sa rezolv chiar amenintandu-i cu anpc-ul in ultima faza. Ce pot spune este ca pur si simplu nu le pasa. Iar acum nu imi mai rasp nici la email, nu imi mai trimit nici ursurile prin posta...pur si simplu am ramas cu 1300 de euro dati...
Iti spun doar sa nu mai platesti nimic, contractul este abuziv, le faci plangere(printr un mail) la OPC timisoara pt abuzul semnalat in ctr si anume ca te obliga sa platesti toata suma desi cf legii in vigoare nu au voie sa faca asta pt ca:
Legea Nr. 193 /2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori
Versiunea modificata prin Legea 161/2010,
LA
ANEXA
LISTA cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive
(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
VEZI CA SUNT 2 DE J, AL DOILEA J E CEL CARE TE INTERESEAZA PE TINE
j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;
As mai dori , daca se poate, consultanta juridica, evident, nu gratis, dar prin intermediul online. Sunt dispus a pune la dispozitia d-voastra toate documentele necesare. Va multumesc
Mda...am aflat aceasta ulterior. As dori sa mai mentionez si faptul ca am achitat intreaga suma integral cu 2 luni inaintea inceperii cursurilor fiind presat de acesti indivizi telefonic. Mi se pare normal sa mi se opreasca doar ratele pe noiembrie, decembrie si o parte din ianuarie iar restul sumei sa mi se innapoieze atata timp cat nu mai doresc continuarea cursurilor.
As dori sa depun totusi o plangere al ANPC...ceva sfaturi? Va multumesc din suflet tuturor ce posteaza aici si incearca sa-mi ofere ajutorul sfatuindu-,ma. Orice sfat este apreciat. Va multumesc
[ link extern ]
se pot gasi mai multe informatii pe acest subiect si acolo...doar sa va faceti o mica idee