avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Recuperare taxa scolarizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Recuperare taxa scolarizare

Buna ziua... Numele meu este x si am o problema mai mult sau mai putin delicata.

Povestea este lunga dar voi incerca sa fac un rezumat. In septembrie 2013 am achitat integral suma de 1300 de euro taxa de scolarizare pt un an de studiu la o scoala online "academie". Mentionez ca am achitat in septembrie cu toate ca aceste cursuri incepeau de la 1 nov 2013,fiind presat de operatorii acestei "academii".
Acum,1 ian 2014, sunt total nemultumit de serviciile lor si as dori sa renunt insa acestia din urma nu vor sa-mi returneze banii platiti deja in avans.

Mai mentionez ca, contractul semnat are o cauza abuziva prin care daca cineva vrea sa denunt unilateral ...acel cineva este obligat a plati suma integrala pentru denuntarea unilaterala a contractului. Ex: taxa de scolarizare este de 100 de euro pe luna, eu platesc 2 luni si ma hotarasc sa renunt...nu pot renunta pana nu achit toata suma...restul de 1000 de euro...cu toate ca teoretic si practic "academia" nu imi mai furnizeaza niciun serviciu.

Intrebarea mea este: Este legal sa mi cer innapoierea banilor daca sunt nemultumit de serviciile lor? si daca da..in ce temei al legii?

ps: vor incerca sa-mi bage pe gat art din contract ce reglementeaza denuntarea u nilaterala a contractului...adica in cazul meu...ar fi cam asa: am platit suma integrala 1300 de euro pt 12 luni, am studiat 2 luni...si conform art din contract privind denuntarea unilaterala....nu mai am dreptul la inapoierea banilor cu toate ca evident nu mai vreau sa beneficiez de cele 10 luni de"scolarizare" deja achitate in avans.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:15, 7 Ianuarie 2014
In momemntul in care se semneaza un contract se intelege ca partile isi asuma obligatiile din acel contract inclusiv clauzele "abuzive".
Acest lucru inseamna ca isi asuma si clauzele privind rezilierea contractului.
Rezilierea se poate face in conditiile prevazute in contract, pe cale amiabila sau in instanta.
Deoarece sunteti partea care doreste rezilierea, in ambele cazuri trebuie sa demonstrati ca cealalta parte nu si-a indeplinit obligatiile asumate in contract.
Nu stim ce contine contractul, care sunt nemultumirile, ce discutii ati purtat cu ei... nu pot spune ca acea clauza e abuziva sau nu fara detalii.
Ar trebui sa mergeti la un avocat cu contractul in mana, cu discutii pe fapt. E imposibil sa va dam temeiul legal al unui contract necunoscut.
art 2 din contract :
"Utilizatorul este obligat sa efectueze plata a 1260 de euro"
Art 4 din contract:
"Daca dupa intrareain vigoarea a acestui contract, utiiizatorul serviciilor, doreste denuntarea unilaterala a contractului o poate face doar in cazul indeplinirii tuturor obligatiilor sale , reglementate in prezentul contract, in cuantumul stabilit in art 2 din prezentul contract."

Cu alte cuvinte, utilizatorul acestui contract este obligat sa plateasca in continuare cu toate ca nu ar mai dori continuarea studiilor.
[ link extern ]
se pot gasi mai multe informatii pe acest subiect si acolo...doar sa va faceti o mica idee
Inainte de a achita o suma care nu este neglijabila nu v-ati asigurat temeinic ca nu este o "tzeapa"?

Din ce am cautat pe net se pare ca "academia" nu este acreditata de ministerul invatamantului, ANC (fost CNFPA) sau ministerul muncii.
Prin urmare diplomele nu sunt recunoscute in RO, poate pe afara sau daca diploma este colorata frumos si prin RO.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere anticipata, taxe abuzive de reziliere rlau_ro rlau_ro Prin telefon acum un an mi s-a prelungit contractul la telefonie cu încă 2 ani printr-o oferta specială care constă într-un abonament standard de 5 euro ... (vezi toată discuția)