Ma tem ca nu pot dovedi ca banii de pe apartament nu erau toti ai mamei pt ca mama a facut imprumut la banca pt a plati partea ei si in actul de vanzare-cumparare nu cred ca s-a trecut pretul real al casei.
Succesiunea dupa tatal meu a fost facuta acum 5 ani (apartamentul s-a impartit intre mine si mama ea luand 1/4 si eu 3/4). Mama insista ca trebuie facute actele de succesiune in 6 luni pt ca altfel devine statul proprietar. Succesiunea s-a facut fara nici un martor si a fost omis locul de veci de la cimitir.
Care sunt conditiile in care apartamentul cumparat de mama pe numele ei in timpul casatoriei (si la care am pus si eu bani) ar putea fi inclus in succesiune? Banii pe care i-am dat au fost o parte pusi la banca si altii in casa; pe vremea aceea aveam un salariu bunicel si strangeam pt o garsoniera.
Tata a murit acum 5 ani. Mama si cu mine am mostenit un apartament de 3 camere. Mama a cumparat in timpul casatoriei cu tata cu alt apartament la care am contribuit si eu cu bani (pe care urma sa mi-i dea inapoi) fara nici un act - doar era mama.
In prezent, mama are 2 apartamente si 1/4 din apartamentul de la tata. Eu nu am nici un venit si nu pot locui in casa de la tata din cauza mamei - are un catel care musca. Am spus ca voi merge la tribunal sa cer impartirea casei si atunci a inceput sa arunce lucrurile vechi din apartament cumparand altele noi pe numele ei: frigiderul, masina de spalat, etc. Acum a trecut la mobila.
Ma tem ca in momentul impartirii nu va mai ramane nimic in casa netrecut pe numele ei...
Tata a murit acum 5 ani. Mama si cu mine am mostenit un apartament de 3 camere. Mama a cumparat in timpul casatoriei cu tata cu alt apartament la care am contribuit si eu cu bani (pe care urma sa mi-i dea inapoi) fara nici un act - doar era mama.
In prezent, mama are 2 apartamente si 1/4 din apartamentul de la tata. Eu nu am nici un venit si nu pot locui in casa de la tata din cauza mamei - are un catel care musca. Am spus ca voi merge la tribunal sa cer impartirea casei si atunci a inceput sa arunce lucrurile vechi din apartament cumparand altele noi pe numele ei: frigiderul, masina de spalat, etc. Acum a trecut la mobila.
Ma tem ca in momentul impartirii nu va mai ramane nimic in casa netrecut pe numele ei...
In prezent, mama are 2 apartamente (unul mostenit de la mama ei si unul cumparat in timpul casatoriei cu tata) si 1/4 din apartamentul de la tata. Eu nu am nici un venit si nu pot locui in casa de la tata din cauza mamei - are un catel care musca. Am spus ca voi merge la tribunal sa cer impartirea casei si atunci a inceput sa arunce lucrurile vechi din apartament cumparand altele noi pe numele ei: frigiderul, masina de spalat, etc. Acum a trecut la mobila.
In prezent, mama are 2 apartamente plus 1/4 din apartamentul de la tata. Eu nu am nici un venit si nu pot locui in casa de la tata din cauza mamei - are un catel care musca. Am spus ca voi merge la tribunal sa cer impartirea casei si atunci a inceput sa arunce lucrurile vechi din apartament cumparand altele noi pe numele ei: frigiderul, masina de spalat, etc. Acum a trecut la mobila.