Va multumesc mult pentru raspunsuri !
De fapt, situatia este putin mai complicata.
Noi ne-am recunoscut vina, am incercat o intelegere amiabila, am oferit o suma care a fost respinsa din start.
Aceiasi suma am oferit-o si proprietarului de la etajul 1 care a inteles si a acceptat. Mentionez ca apartamentul nostru este la etajul 2 iar apartamentul cu care suntem in litigiu se afla la parter. Inundatia a fost facuta din cauza unei fisuri la coloana instalatiei termice comune. S-a intamplat in ziua in care au bagat agent termic in instalatie si probabil presiunea a fost mai mare ca de obicei.
Ne-au intentat proces . Sunt trei ani de cand ne judecam. Am platit avocat, expert. Expertul a stabilit ca se vad usoare urme pe o suprafata de 10% insa a intocmit un deviz pentru tot apartamentul si a enuntat o suma mult prea mare, dupa parerea noastra. Apartamentul cu pricina nu a mai fost zugravit in ultimii 25 de ani. De la inundatie nu a fost refacut.
Ne-am oferit sa-l zugravim noi cu forte proprii insa ei nu doresc dacat bani.
Rugamintea noastra este daca cineva in aceeasi situatie are o calculatie facuta de o firma de asigurari pe care sa o folosesc ca model de calcul in instanta , cu securizarea de rigoare a documentului , bineinteles.
Din cauza unor defectiuni ale instalatiei termice din apartamentul meu s-a produs inundarea apartamentului de la nivelul inferior. Pagubitul a pretins refacerea in totalitate a zugravelii si a tapetului din apartament. Paguba reala fiind numai de 10%, doresc sa despagubesc in mod corect si nu la pretentiile exagerate ale pagubitului. Mentionez ca nici unul dintre apartamente nu era asigurat la acel moment. M-ar interesa un model de calcul, eventual de la cineva care a fost in aceeasi situatie si are un document de la o firma asiguratoare. Multumesc mult.