Din cauza unor defectiuni ale instalatiei termice din apartamentul meu s-a produs inundarea apartamentului de la nivelul inferior. Pagubitul a pretins refacerea in totalitate a zugravelii si a tapetului din apartament. Paguba reala fiind numai de 10%, doresc sa despagubesc in mod corect si nu la pretentiile exagerate ale pagubitului. Mentionez ca nici unul dintre apartamente nu era asigurat la acel moment. M-ar interesa un model de calcul, eventual de la cineva care a fost in aceeasi situatie si are un document de la o firma asiguratoare. Multumesc mult.
Puteti contacta un expert tehnic judiciar care va poate efectua o expertiza asupra pagubelor produse si poate evalua costurile. O astfel de expertiza tehnica judiciara va poate fi utila daca vecinul va deschide actiune in instanta impotriva dvs.
Numai o vizionare la fata locului a expertului poate duce la o evaluare corecta a costurilor.
Cel mai bine este sa va intelegeti pe cale amiabila.
Punctul de vedere al vecinului poate fi corect, in sensul ca doreste ca apartamentul sau sa arate ca inainte de inundatie, stiut fiind ca dupa o reparatie partiala vor ramane urme si se va cunoaste, ori cat de bine este facuta reparatia.
Si punctul dvs. de vedere poate fi corect, in sensul ca doriti o reparatie cu costuri reduse.
Din pacate, acestea sunt avantaje/ dezavantaje ale traiului la bloc.
Toate incaperile apartamentului vecinului au fost inundate? Daca nu, vecinul este indreptatit la refacerea zugraveli numai a incaperilor afectate de inundatie, nu a intregului apartament. In incaperile afectate de inundatie vecinul este indreptatit la zugravirea intregii incaperi, nu numai a partii afectate pentru a nu avea doua nuante de zugraveala in aceeasi incapere.
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
De fapt, situatia este putin mai complicata.
Noi ne-am recunoscut vina, am incercat o intelegere amiabila, am oferit o suma care a fost respinsa din start.
Aceiasi suma am oferit-o si proprietarului de la etajul 1 care a inteles si a acceptat. Mentionez ca apartamentul nostru este la etajul 2 iar apartamentul cu care suntem in litigiu se afla la parter. Inundatia a fost facuta din cauza unei fisuri la coloana instalatiei termice comune. S-a intamplat in ziua in care au bagat agent termic in instalatie si probabil presiunea a fost mai mare ca de obicei.
Ne-au intentat proces . Sunt trei ani de cand ne judecam. Am platit avocat, expert. Expertul a stabilit ca se vad usoare urme pe o suprafata de 10% insa a intocmit un deviz pentru tot apartamentul si a enuntat o suma mult prea mare, dupa parerea noastra. Apartamentul cu pricina nu a mai fost zugravit in ultimii 25 de ani. De la inundatie nu a fost refacut.
Ne-am oferit sa-l zugravim noi cu forte proprii insa ei nu doresc dacat bani.
Rugamintea noastra este daca cineva in aceeasi situatie are o calculatie facuta de o firma de asigurari pe care sa o folosesc ca model de calcul in instanta , cu securizarea de rigoare a documentului , bineinteles.
Nu puteti folosi un model, deoarece situatia in teren difera de la caz la caz.
Puteti face observatii la raportul de expertiza si in functie de raspunsurile expertului la respectivele observatii puteti cere instantei sa aprobe o contraexpertiza.
Puneti si probelema in fata instantei, ca sunteti dispus sa refaceti dvs. cu meseriasi toate reparatiile, insistand pe faptul ca vecinii nu doresc decat bani si ca apartamentul respectiv nu a fost reparat de mult timp.
Daca inundatia s-a produs in timpul umplerii instalatiei de incalzire, in mod normal firma de termoficare a anuntat acest lucru si trebuia sa fie cineva prezent in apartamentul dvs.care sa semnaleze imediat defectiunea.
Producandu-se pe coloana instalatiei de incalzire, comuna, chiar daca s-a produs in interiorul ap. dvs. vina inundatiei nu poate sa va apartina in totalitate, in conditiile in care partea comuna a instalatiei trebuie intretinuta in mod egal de catre toti locatarii. Mentionati acest fapt in fata instantei de judecata.
Instanta de judecata va decide asupra modului cum se va reface apartamentul.
Inundatie apartamente
nana234
am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)