avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prejudicii produse de o teava sparta la un vecin de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prejudicii produse de o teava sparta la un vecin de la un etaj superior

Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Detin un apartament situat la etajul 3 al unui bloc, apartament pentru care nu am asigurare de raspundere civila (doar asigurarea obligatorie). Blocul este administrat de o firma de profil. La etajul 5 s-a spart o teava (este vorba despre o teava comuna), iar apa a ajuns atat la etajul 4, cat si la etajul 3, la apartamentul pe care il detin, In aceste zile zugravesc, iar defectiunea respectiva imi provoaca pagube materiale. Instalatorul blocului (angajat al firmei care asigura administrarea blocului), desi a constatat la fata locului defectiunea, refuza sa faca reparatia in regim de urgenta, programand-o abia pentru luni, 7 octombrie. Deoarece eu am zugravii la lucru (zugravi particulari, nu am contract cu ei), inundatia respectiva nu numai ca mă ţine in loc cu zugrăvitul, ci îmi provoacă şi pagube materiale. Ce pot face în aceste condiţii? Mulţumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 05:53, 5 Octombrie 2013
Este o contradictie evidenta intre titlul subiectului initiat de dvs si continut,respectiv "este vorba despre o teava comuna"
Daca teava apartine de partea comuna,pe cale de consecinta responsabil nu este vecinul ,ciu asociatia de proprietari care detine responsabilitatea intretinerii si repartiei partilor comune constructii si instalatii din imobil
Administartorul de imobil,este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv,
acesta neputand lua decizii dupa propriul interes,rspectiv "refuza sa faca reparatia in regim de urgenta, programand-o abia pentru luni, 7 octombrie"
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu problema cu care va confruntati,si in temeiul disp
L nr 230/2007 ART. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul
sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună,
la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu
.
Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

solicitati remedierea de urgenta
In sesizare,subliniati ca fiind in cauza implicata parte comuna prejudiciile le veti solicita,eventual inclusiv in instanta
S-a produs inundatia. Bun, adica rau!
Dar apa s-a oprit pe acea coloana? Cred ca s-o fi oprit ca doar n-o curge de-atunci pe peretii oamenilor pana luni.
Care e impedimentul pentru zugravii dv. de a lucra? In ce consta prejudiciul?

Dar, oricare ar fi prejudiciul despre care probabil ca ne veti spune, cum veti demonstra in instanta valoarea acestuia, de vreme ce nu veti avea ceva documente cu care sa o probati?

Acum, daca tot va amenajati locuinta, faceti-va si o asigurare facultativa - vedeti ca e nevoie uneori de ea - si lucrati cu contracte cand e vorba de o suma mai mare. Asta daca va ganditi sa fiti luat in seama la o adica, cum ar fi acum.

Pana una alta, mergeti la presedintele asociatiei sa faca demersurile necesare la firma cu pricina sa trimita instalatorul de urgenta.
Oricum ar fi, nu este normal ca o reparatie pe coloana comuna sa fie amanata 5 zile, Ba chiar este inacceptabil.
Stimata doamna Elga,
Va multumesc pentru raspuns. Tocmai ptr. ca nu am contract cu zugravii si nici asigurare care sa includa si raspunderea civila am adresat aceasta intrebare. Pai prejudiciul este clar din punctul meu de vedere: deoarece in hol si debarale zugravitul se terminase, iar acum va trebui sa acopăr din nou zonele respective, cu cheltuielile aferente (este zugravit in alb si se vede zona afectata foarte bine). Stiu ca asigurare trebuie facuta si voi face; nu am la acest apartament deoarece a apartinut tatalui meu care a decedat in urma cu doua luni si care pretindea ca are asigurare (avea, dar din aceea obligatorie).
Inca odata, va multumesc pentru raspuns.

In ceea ce priveste raspunsul dnei "ynocennta", eu de multe ori v-am adresat rugamintea sa nu-mi mai raspundeti dvs., deoarece - desi apreciez, in parte, bunele intentii - in majoritatea cazurilor aceste raspunsuri au fost date "dupa ureche" si, daca nu as fi cunoscut cat de cat tema, m-ar fi indus intr-o grava eroare (din acest motiv, ultima data raspunsul dvs. a si fost sters de moderatorul sectiunii respective a forumului). Mai mult decat atat, in multe alte cazuri raspunsul dvs. NU avea absolut nicio legatura cu subiectul (de pildă, la intrebarea din link-ul urmator, unde mi-aţi raspuns cu totul altceva: www.avocatnet.ro/content/for...
Din pacate prejudiciul a fost produs.
Poate vecinul cu inundatia are asigurare si in aceasta este introdusa si clauza cu pagube accidentale.
Oricum, nu sunteti singurul inundat... discutati cu presedintele comitetului si insistati la administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul despagubiri inundatie apartament Gabriela50 Gabriela50 Din cauza unor defectiuni ale instalatiei termice din apartamentul meu s-a produs inundarea apartamentului de la nivelul inferior. Pagubitul a pretins ... (vezi toată discuția)
Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)
Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)