avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune in urma inundatiei blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune in urma inundatiei blocului

Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua saptamani, imediat dupa cea de-a treia renovare. Inundatia, pe langa afectarea peretilor din jumatate de apart. a afectat si ( a ars) firere de electricitate din pereti. Initial am crezut ca este vina vecinului de deasupra insa s-a constatat sa si apartamentul situat in dreapta apartamentului nostru, la acelasi etaj este afectat in aproximativ aceeasi masura ca si mama mea, la fel fiind afectate si apartamentele situatie deasupra lor. Majoritatea locatarilor implicati banuiesc o defectiune a tevilor comune insa administratorul sustine opusul si sfatuieste locatarii sa sparga peretii pana la tevi pe cheltuiala lor. Acum, nu stiu despre ceilalti insa mama mea nu considera legal ca fiind vorba de tevile blocului sau chiar de cele de scurgere a vecinului de deasupra sa achitam noi lucrarile de reparatie. In acelasi timp dorim ca de data aceasta atat cheltuielile pentru repararea cauzei cat si cheltuielile cu renovarea apartamentului si refacerea retelei de electricitate sa fie suportate de catre vinovat. Va rog sa ma indrumati in vederea rezolvarii cat mai rapide a situatiei deoarece sanatatea mamei mele incepe a fi pusa in pericol de catre igrasia, umezeala si mucegaiul din casa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 09:09, 21 Noiembrie 2010
Pentru a identifica natura instalatiei care a cauzat prejudiciul se impune verificarea instalatiei
Daca problema se constata si se consemneaza a fi la nivelul inslatiei parte comuna responsabilitatea reparatiei revine asociatiei de proprietari
Daca responsabilitatea apartine unui tronson de instalatie propriuetatea privata raspunderea cade in sarcina proprietarului
Pe viitor pentru evitarea de situatii neplacute ,incheiati asigurare facultativa locuinta
Obligatia repararii pagubei revine celui din a carui vina a fost cauzat prejudiciul . Daca se dovedeste vina vecinului , atunci el va putea fi obligat la plata tuturor stricaciunilor .
toti vecinii care ati fost inundati ati facut o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari prin care sa solicitati efectuarea unei expertize pt se verifica care este cauza reala si a cui e culpa?
in general exista usi de vizitare ale instalatiilor intr-o cladire... in caz ca nu exista reparatia se poate face numai dupa identificarea defectiunii deci decideti ori spargeti ori aveti inundatii!!!
dupa identificarea defectiunii se poate afla si cauza astfel incat se poate stabili cine si cum trebuie sa platesca reparatia... consider ca ar putea fii vorba de o defectiune la instalatia comuna... o teava ... reparatia aceasteia va fii platita de toti implicit reparatia din apartamentul in care s-a spart pentru a se repara teava!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)