Multumesc pentru raspunsuri!Eu am resedinta pe teritoriul Romaniei.Nu am dubla cetatenie,am ramas cu cetatenia romana.In prezent,eu ma aflu inca in Austria,am fost la cei de aici si mi-au spus ca nu pot divorta decat in tara in care s-a oficiat casatoria,adica aici si ca nu imi pot pastra numele avut inainte.Din ce raspunsuri am primit,inteleg ca se poate!Trebuie sa completez un formular special?
Aici divortul dureaza aproximativ trei luni,iar situatia nu ne mai permite sa ramanem (eu si copilul).Ce ma sfatuiti sa fac?Cam in cat timp s-ar putea pronunta divortul in romania daca el nu se prezinta?
Buna ziua!Sunt casatorita de 11 luni in Austria(precizez ca sotul meu e cetatean austriac si casatoria s-a oficiat in Austria),acum vrem sa divortam.Pot face acest lucru si in Romania,dar in lipsa lui?Eu sunt la a doua casatorie,din prima am un copil minor,si dupa primul divort am pastrat numele fostului sot.Acum,daca divortez de cetateanul austriac,as vrea sa pot redobandi numele primului meu sot,deoarece si copilul ii poarta numele.Cum pot rezolva aceasta situatie?Multumesc anticipat.