avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in strainatate

Buna ziua!Sunt casatorita de 11 luni in Austria(precizez ca sotul meu e cetatean austriac si casatoria s-a oficiat in Austria),acum vrem sa divortam.Pot face acest lucru si in Romania,dar in lipsa lui?Eu sunt la a doua casatorie,din prima am un copil minor,si dupa primul divort am pastrat numele fostului sot.Acum,daca divortez de cetateanul austriac,as vrea sa pot redobandi numele primului meu sot,deoarece si copilul ii poarta numele.Cum pot rezolva aceasta situatie?Multumesc anticipat.
buna ziua, dvs. aveti dubla cetatenie? aveti resedinta pe teritoriul Romaniei? cum sa div. in lipsa lui? se poate div. in Romania cu conditia sa aveti cetatenie roamana si resedinta in Romania insa el va fi citat, ca nu se prezinta.... este alceva.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
Alex Niculescu, Consilier juridic
Daca sunteti in Austria , incercati sa divortati prin acord acolo.
Iti inregistrat casatoria si in Romania ?
Prin divort va reluati numele purtat anterior casatoriei, adica cel cu care ati ramas dupa divortul de primul sot.
Multumesc pentru raspunsuri!Eu am resedinta pe teritoriul Romaniei.Nu am dubla cetatenie,am ramas cu cetatenia romana.In prezent,eu ma aflu inca in Austria,am fost la cei de aici si mi-au spus ca nu pot divorta decat in tara in care s-a oficiat casatoria,adica aici si ca nu imi pot pastra numele avut inainte.Din ce raspunsuri am primit,inteleg ca se poate!Trebuie sa completez un formular special?
Aici divortul dureaza aproximativ trei luni,iar situatia nu ne mai permite sa ramanem (eu si copilul).Ce ma sfatuiti sa fac?Cam in cat timp s-ar putea pronunta divortul in romania daca el nu se prezinta?
Se poate divorta si in alta parte, insa depinde de legislatie.
In principiu divortati la locul ultimului domiciliu comun, dar depinde de situatia concreta, de legislatia austriaca, de durata procesului de acolo, de colaborarea sau nu a sotului... ar trebui sa contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in austria amanda111 amanda111 m-am casatorit cu sotul meu in romania dar locuim in austria.avem un copil in varsta de 2 ani,nu avem bunuri in comun,el lucreaza iar eu sunt casnica si aici ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Divortul in strainatate marian maria marian maria sunt cetatean roman cu domiciliul stabil in austria casatorita cu un cetatean austriac ,pot divorta de elin rom sau numai in austria? (vezi toată discuția)