Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu raspunsul la o intrebare: cum se imparte o mostenire intre urmasi avand in vedere ca decedata a avut trei fiice, decedate la randul lor. Primele doua fiice au avut cate un copil, iar cea de a treia unsprezece copii. Cat ii revine fiecarui copil, a treisprezecea parte din mostenire sau mostenirea se imparte in trei parti egale (este vorba despre un teren), iar apoi fiecare copil (nepot al posesoarei terenului) mosteneste din partea revenita mamei sale?
Multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. La recensamantul din 1948 o ruda indepartata, cu acelasi nume si prenume cu al bunicii mamei(nume luat prin casatoria cu fratele bunicii mamei), apare in registrul agricol cu teren in comuna de domiciliu desi aceasta a primit pamantul de la parintii ei, iar pamantul primit se afla in alta comuna. Intrebarea mea este daca aveti cunostinta ca se puteau face rocade de teren astfel incat sa apara in respectivul registru cu teren in raza comunei de domiciliu, desi terenul primit de la parinti nu se afla in acea comuna. Noi banuim ca terenul din comuna cu pricina este al bunicii mamei si nu al celeilalte persoane, dar nu stim cum am putea dovedi din moment ce ambele persoane au avut aceleasi nume si prenume .
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire: s-a practicat vreodata (in jurul anilor 1930-1940) schimbul de teren prin transbordarea unei anume suprafate provenite de la parinti (probabil in urma casatoriei fetei acestora cu un baiat din comuna sau satul din apropiere) si intrarea respectivei fete casatorite in posesia unui teren in localitatea (comuna) in care s-a casatorit? Deci parintii fetei au un teren in comuna X. Fata se casatoreste cu un baiat din comuna Y, actualmente acelasi judet. Fata primeste acel teren ca zestre, dar, surprinzator, apare cu acel teren ca fiind aflat in comuna sotului ( asa apare in registrul agricol din 1948, pe numele de casatorita). Se poate asa ceva? Se faceau rocade de terenuri agricole?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna seara,
O matusa o cheama pe mama in judecata din cauza ca apar impreuna pe acelasi titlu de proprietate. Ambele au depus cerere de recuperare a pamantului mostenit de la bunica, insa desi au acelasi nume, bunicile sunt persoane diferite. Una purta numele respectiv inainte de casatorie, cealalta dupa casatorie. Chiar si initiala de dinaintea prenumelui e aceeasi, una avand initiala tatalui, cealalta luind-o pe a sotului in urma casatoriei (cica asa era prin 1920). Mama nu poate justifica decat ca este descendenta respectivei persoane, insa cealalta are un act vechi, de partaj, intre bunica ei si tatal ei in care apare si suprafata de teren pe care o revendica. Mama stie doar ca avea si bunica ei teren pe care l-a trecut o parte pe numele de casatorita, dar alta parte i-a ramas pe numele de fata, nume identic cu al bunicii celeilalte persoane. Cum am putea demonstra ca nu tot terenul care apare in registrul agricol al primariei este al celeilalte bunici ci este si al bunicii mamei, pastrat pe numele de fata?