avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mod de impartire a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mod de impartire a mostenirii

Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu raspunsul la o intrebare: cum se imparte o mostenire intre urmasi avand in vedere ca decedata a avut trei fiice, decedate la randul lor. Primele doua fiice au avut cate un copil, iar cea de a treia unsprezece copii. Cat ii revine fiecarui copil, a treisprezecea parte din mostenire sau mostenirea se imparte in trei parti egale (este vorba despre un teren), iar apoi fiecare copil (nepot al posesoarei terenului) mosteneste din partea revenita mamei sale?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andapaun1972 , utilizator 18:35, 4 Februarie 2014
Se imparte in 3, iar copiii impart egal cota mamei lor decedate.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire viorel dodan viorel dodan Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)