avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in viata va mosteni partea ei si o cota parte din cea a mamei ei decedata. Din partea celorlalti 2 copii, decedati si ei, am ramas doar nepotii, cate doi din fiecare parte. Care este procedura de dobandire a mostenirii iin acest caz? Nepotii vor primi toti parti egale, sau doar cel mai mare din fiecare ramura a descendentilor? Astept un raspuns! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 22:12, 17 Iulie 2009
Este vorba de asa-zisa mostenire pe tulpini.
Succesiunea se imparte in 3, pentru cei trei copii. Nepotii urca in locul parintilor decedati si cotele lor se impart in functie de numarul lor.
Nepotii vor mosteni ceea ce avea dreptul parintele lor.
Daca ar fi fost in viata toti copii ar fi impartit in parti egale.
Spre exemplu, daca masa succesorala este de 900 lei fiecare copil avea dreptul la 300 lei.
Cei 300 lei la care avea dreptul cel decedat urmeaza a se imparti in parti egale intre nepotii bunicului decedat.
Deci, daca sunt 2 nepoti vor primi cate 150 lei fiecare din cei 300 lei care revenea parintelui lor predecedat.
Era mai clar daca va desena cineva schematic.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc d-le Av. Lascoschi! Sunt lamurit multumit de raspunsul dvs. Apreciez bunavointa dvs. de a-mi raspunde. Cu respect, Viorel Dodan
cerea de repunere pe rol se poate face inauntrul termenului prevazut de lege adica atata timp cat dureaza pana se dispune perimarea, un an , respectiv 6 luni sau cererea se poate face si dupa trecerea acestor termene?
Buna ziua.As vrea sa stiu ce acte sicare este ordinea pentru situatia urmatoare: socrul meu,in viata, vrea sa dea celo 4 copii ai lui, sub forma de mostenire,o bucata de pamant.eSTE VORBA DE 2000MP, AM INTELES CA TREBUIE FACUTA O PARCELARE SI UN CADASTRU SI ABIA APOI SE POATE FACE MOSTENIREA.iNTRBAREA MEA ESTE: CARE SUNT PASII CE TREBIUESC URMATI,CARE SUNT ACTELE CE TREBIUESC INTOCMITE SI CAM CARE AR FI COSTUL UNEI ASEMENA OPERATII.mULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Succesiune eliz_k eliz_k Buna ziua, As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)