avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in viata va mosteni partea ei si o cota parte din cea a mamei ei decedata. Din partea celorlalti 2 copii, decedati si ei, am ramas doar nepotii, cate doi din fiecare parte. Care este procedura de dobandire a mostenirii iin acest caz? Nepotii vor primi toti parti egale, sau doar cel mai mare din fiecare ramura a descendentilor? Astept un raspuns! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 22:12, 17 Iulie 2009
Despre mostenire se poate vorbi doar dupa decesul unei persoane. Socrul dvs, in viata poate fie sa vinda fie sa doneze fiecarui copil o parcela din terenul pe care-l are in proprietate. Pentru a transmite in una din aceste modalitati o parte determinata din teren, desigur ca ar trebui facut cadastru si o dezmembrare in 4 loturi.
viorel dodan a scris:

Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in viata va mosteni partea ei si o cota parte din cea a mamei ei decedata. Din partea celorlalti 2 copii, decedati si ei, am ramas doar nepotii, cate doi din fiecare parte. Care este procedura de dobandire a mostenirii iin acest caz? Nepotii vor primi toti parti egale, sau doar cel mai mare din fiecare ramura a descendentilor? Astept un raspuns! Va multumesc anticipat!

De momentul decesului copiilor bunicii in raport cu momentul decesului mamei lor depinde si venirea sau nu la succesiune a sotilor acelor copii.

In cazul in care copiii au decedat inaintea mamei lor,. la succesiune vin doar nepotii, prin reprezentare, culegand cota care s-ar fi cuvenit parintelui lor daca ar fi fost in viata.

Daca vreunul dintre copii a decedat in urma decesului mamei sale (bunica), la succesiunea acestuia vin, alaturi de descendentii sai, sotia supravietuitoare.

Sunt chestiuni care trebuie analizate in detaliu, pentru fiecare caz in parte.
unde trebuie sa ma adresez? la primarie,la notar? aveti idee cam cat ar costa treaba asta? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune eliz_k eliz_k Buna ziua, As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)