Suntem 2 surori . Mama noastră a avut 4 surori. La decesul tatălui lor ,când s-a făcut dezbaterea de moștenire , au fost înregistrate ca moștenitoare doar mama noastră si inca o sora a ei, celelalte 3 făcând renunțare.Sora mamei are 2 băieți .
În 2012 a decedat mama, iar în 2016 sora cu care mostenise împreună ce le revenise de la tatăl lor.
Mai intai trebuia facuta dezbaterea moștenirii de catre băieți dupa mama lor, care a decedat în 2016.
Ei au facut renunțare, si atunci am mers eu si sora mea sa facem noi dezbatere de moștenire după mama lor , considerând că ne-a revenit nouă acest drept, atâta timp cât în certificat erau scrise ca moștenitoare doar ele două.
Notarul a spus însă că daca fii mătușii noastre au facut renunțare, dreptul lor revine acum urmașilor celorlalte 3 surori renuntatoare dupa tatăl lor.
Intrebarea este , daca este corect acest lucru si daca da , ce ramane de facut in continuare?
Dacă vin la moștenire urmasii celorlalte 3 surori , cât este în noile condiții cota fiecăruia?
Inainte se impartea totul la doi. Dacă au renunțat doar verișorii , partea noastră ramane tot 1/2 sau acum devine 1/4 ?
~ final discuție ~