Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora are un apartament nu are copii ,nu are sot(decedat inaintea ei,actele sunt doar pe numele ei) .In viata mai suntem eu (fiu),si inca 3 fice de la ceilanti frati,plus sotul unei surori care are toate actele in original,.Are dreptul legal sa detina aceste acte,si dreptul la succesiune ,pentru bunurile surori tatalui meu,el nu are grad de rudenie de sange cu noi ?Si care ar fi cota parte pentru fiecare.?Va multumesc frumos.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde de ordinea deceselor.
Daca unii dintre frati au decedat dupa matusa respectiva, vor fi considerati mostenitori, iar ulterior prin retransmitere, cota lor va fi dobandita de sot/sotie si copiii lor.
Asa ca daca domnul este sotul unei surori postdecedate, indirect prin dezbaterea mostenirii dupa cumnata sa si dupa sotie, va avea o cota din masa succesorala.
Prima a DECEDAT sora proprietara bunuri ,pe urma la 4-5 ani a murit sora cu sotul supravietuitor ,si anul trecut tata,ceilanti frati au murit toti inaintea sorei proprietarei,.Mostenirea dupa sotia dansului a fost facuta anul trecut pentru bunurile avute de sotia dansului.,dar nu sa dezbatut mostenirea pentru bunurile surori decedata inaintea dansei.
Atunci mostenitori vor fi: nepotii de la fratii care au decedat inainte si cei doi frati care au decedat dupa.
Ulterior, vor trebui dezbatute succesiunile si dupa acestia.
Masa succesorala se va imparti pe ramuri.
Adica fiecare va avea cate 1/7.
In cazul fratilor care au murit inainte, 1/7 se va imparti in mod egal intre copiii acestora.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fratele 1 - decedat după matusa 1/7.
Fratele 2- decedat după matusa 1/7.
Copiii de la fratele 3 - decedat înaintea matusii - 1/7, care se împarte în mod egal.
Copiii de la fratele 4 - decedat înaintea matusii - 1/7, care se împarte în mod egal.
Copiii de la fratele 5 - decedat înaintea matusii - 1/7, care se împarte în mod egal.
Copiii de la fratele 6- decedat înaintea matusii - 1/7, care se împarte în mod egal.
Copiii de la 7- decedat înaintea matusii - 1/7, care se împarte în mod egal.